TV: Danielson hjälte för Dif - sänkte Östersund i premiären: "Fantastisk defensiv insats"

Marcus Danielsson blev i dag debutmålskytt för Djurgården.
Då vann Stockholmslaget med 1-0 mot Östersund på bortaplan.
- Vi gör en fantastisk insats defensivt, säger Dif-anfallaren Kerim Mrabti till C More.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Djurgården kom under söndagskvällen till spel utan mittbacken Jacob Une Larsson, som lämnade återbud till matchen på grund av sjukdom. Det innebar att nyförvärvet Marcus Danielson fick kliva in i hans ställe som mittback mot Östersund på Jämtkraft Arena.

Danielson tog vara på chansen från start, både defensivt och offensivt. Han höll sig i den tolfte minuten framme i straffområdet efter hörna och tryckte in 1-0 från nära håll, vid bortre stolpen, efter inlägg i straffområdet. Det väckte hemmalaget.

- Jag känner att vi är väldigt bra på fasta situationer, som vi visade också. Jag tycker att vi får en fin utdelning på en variant, där Mackan kommer på bortre och sätter dit ett mål. Vi gör det väldigt bra och har kanske någon chans att göra 2-0, men det är en fantastisk insats defensivt och det tar vi med oss, säger Mrabti till C More.

Östersund tryckte därefter på för en kvittering och var vid ett par tillfällen nära att få in bollen i mål, men kom inte närmare än ett giftigt inspel av Hosam Aiesh mot Alhaji Gero i första halvlek, där bortalaget rensade undan bollen i närheten av mållinjen.

Djurgården lyfte i inledningen av andra halvlek och var vid två tillfällen nära att utöka till 2-0. Tinotenda Kadewere sköt på en misstänkt arm efter hörna, medan Kerim Mrabti kom fri framför mål, men sköt tätt utanför Aly Keitas högra stolpen.

Östersund radade i sin tur, i slutet av matchen, upp flera chanser, men hade den här premiärkvällen ingen vidare lycka framför mål och förlorade till slut matchen.

- Det var en viktig bortavinst, kanske inte det vackraste spelet offensivt, men jag är helt slut nu och jag känner att vi jobbat hundra procent hela laget i defensiven, som var helt fantastisk, säger Kerim Mrabti.