TV: Diskerud och Hysén sänkte Jönköpings Södra i omstarten

IFK Göteborg tog tre viktiga poäng borta mot J-Södra.
Tobias Hysén punkterade matchen med kvarten kvar att spela. Slutsiffrorna skrevs till 0-2.
- Det är alltid öppet mellan benen på målvakten, säger Hysén till C More efter matchen.

Hemmalaget kom till spel utan avstängde Daryl Smylie och Robert Gojani som skadade sig på träningen i fredags. I Blåvitt-lägret saknades Sebastian Eriksson på grund av avstängning.

Det dröjde bara några minuter innan gästerna hade skapat matchens första riktiga målchans. Pontus Dahlbergs inspark nådde hela vägen fram till Tobias Hysén som fick iväg ett tungt avslut, Anton Cajtoft var dock med på noterna och parerade.

Men gästerna fick utdelning en knapp halvtimme in i matchen. Mikkel "Mix" Diskerud tryckte in 1-0 för Blåvitt i den 27:e minuten. Bollen tog på en hemmaförsvarare och ändrade riktning på vägen fram, vilket ställde målvakten Anton Cajtoft. Målet var norrmannens andra den här säsongen.

- Tobias och jag har spelat många matcher och han vet var jag står. Jag hade lite tur, men det kändes skönt. Jag tycker att spelet var lite fram och tillbaka och vi måste vara lite bättre i sista tredjedelen. Men vi leder, så det är jag förstås nöjd med, säger Diskerud till C More i halvtid.

Tio minuter in i andra halvlek fick Jönköpings Södra ett gyllene läge att kvittera. Tom Siwe nådde högst på en hörna och nickade i ribban bakom Pontus Dahlberg. Strax därefter kom nästa läge när Dzenis Kozica tog sig in i straffområdet och dribblade förbi ett par Blåvitt-spelare. Han höll dock i bollen något för länge och lyckades inte få någon kraft eller riktning på avslutet.

I stället ökade IFK Göteborg på ledningen till 2-0 i den 76:e minuten. Henrik Björdal serverade en fristående Tobias Hysén som sprang ifrån sin försvarare och läckert placerade in bollen bakom Cajtoft.

- Det är Henrik (Björdal) som får en boll halvt felvänd, sedan sätter han bara upp den. Vi har sagt att vi ska försöka slå den så långt vi kan så att vi inte blir av med den direkt. Sedan är det jag och (Fredric) Fendrich där och man skickar ut arslet. Det är alltid öppet mellan benen på målvakten. Det var ett viktigt mål som gav oss lite andningsrum och vi tog hem det till slut.

Därefter kunde Blåvitt hålla undan och därmed inkasserades tre tunga poäng i omstarten.

Jönköpings Södra: Cajtoft - Karlsson, Calisir, Portillo, Siwe - Gravius, Fendrich, Aasmundsen - Svensson, Kozica, Thelin.

IFK Göteborg: Dahlberg - Salomonsson, Bjärsmyr, Rogne, Boo Wiklander - Diskerud, Erlingmark, Albaek, Rieks - Boman, Hysén.

Matchen startar klockan 15 och kan ses på C More.