Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Djurgården hänger på i toppen - vann med 2-0 mot ÖSK

Allsvenskan

Djurgårdens förra stjärna och färska U21-EM-vinnare Simon Tibbling hyllades före avspark.
Den energin tog Djurgården vara på - och satte ledningsmålet som visade vägen mot Örebro.
- Det var ett jävla tryck på arenan, sade tränaren Pelle Olsson efter 2-0-segern i den allsvenska omstarten.

"En Simon Tibbling, finns bara en Simon Tibbling", skanderade hemmaklacken när den förre djurgårdsstjärnan (i Groningen sedan i vintras) tillsammans med Jacob Rinne (reservmålvakt i både Örebro och U21-EM) tog emot publikens hyllningar med EM-bucklan på Tele2 Arena.

Att det dessutom var Djurgårdens officiella supporterförening Järnkaminernas dag gjorde inte inramningen sämre.

Det gav Djurgården luft under vingarna. Redan i femte minuten slog Daniel Berntsen in sitt femte mål för säsongen på halvvolley efter att Örebros målvakt Oscar Jansson inte fått bort ett inlägg.

- Jag är väldigt nöjd med den återstarten, att vi var där från första början. Det var bra tryck, det var en härlig energi på arenan när EM-vinnarna hyllades. Och den energin tog vi med oss in i matchen, sade Pelle Olsson.

Annons

Men det var inget som Djurgården hade diskuterat.

- Nej, det kan man aldrig prata om. Men det var ett faktum att det var ett jävla tryck på arenan och det tog vi med oss in och det präglade matchens inledning, sade Olsson.

"Håller inte"
Gästande Örebros plan var att stänga till inledningsvis och mönstrade en kombination av en 4—3—3- och 4—5—1-uppställning.

- Det var egentligen det som var den stora grejen, att vi inte skulle låta dem få med sig energin. Men då håller det ju inte att släppa in ett mål efter fem minuter, sade tränaren Alexander Axén.

Om Djurgården redan på förhand hade ett psykologiskt övertag i kraft av att vara tolv poäng före Örebro i tabellen blev det än större i och med det tidiga ledningsmålet. Lägg där till den tryckande sommarhettan, vilket drog ner tempot.

I 22:a minuten, efter hörna, dundrade sedan Sam Johnson in 2—0 från nära håll via ribban och Djurgårdens övertag var, skulle det visa sig, för mycket för Örebro.

Annons

Djurgården kunde matchen igenom ligga rätt i positionerna, ta det lugnt och se ett passivt och omständligt Örebro misslyckas med att skapa något.

Kamara osäker
Om det är uppåt i hemmalaget — som visade att vårformen konserverats över det månadslånga allsvenska uppehållet och nu har elva raka matcher utan förlust vilket innebär fortsatt toppstrid — är det värre för Örebro.

- Jag kommer för det första sätta mig med dem och fråga om de är rädda för att skjuta, för då har jag misslyckats med något, sade Axén.

Fjolårets succénykomling, som inledde året med åtta raka matcher utan seger, får fortsätta att slåss i botten. Behovet av skadade skyttekungen Alhassan "Crespo" Kamara är stort.

Men när han åter är i spel sade sig inte Axén veta.

- Det är osäkert, sade Axén angående nuvarande status för Kamara.

Annons

Djurgårdens startelva: Kenneth Höie - Tim Björkström, Emil Bergström, Omar Colley, Jesper Arvidsson - Haris Radetinac, Kevin Walker, Kerim Mrabti, Daniel Berntsen - Sam Johnson, Nyasha Mushekwi

Örebros startelva: Oscar Jansson - Daniel Björnqvist, Erik Moberg, Eidur Sigurbjörnsson, Logi Valgardsson - Ahmed Yasin, Daniel Nordmark, Robert Åhman Persson, Daniel Gustavsson - Marcus Pode, Nordin Gerzic

Publicerad 2015-07-04 kl 23:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto