Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Djurgården vände och vann - med en man mindre

Nästa

Avbryt
Försök igen

Formstarka Malmö mot allsvenskans krislag Djurgården kunde väl bara sluta på ett sätt?
Nix.
Djurgården vann med 3-2 sedan Mattias Östberg avgjort i slutminuterna.

Vid seger skulle Malmö FF gå upp i allsvensk serieledning och Djurgården ligger sist - men av det som visades upp på Stadions gräsmatta (jo, faktiskt) så är det något svårt att förstå.

Djurgården, som bara gjort två mål och spelat in en poäng på de sju första matcherna, skapade fler målchanser än på hela säsongen.

Och när matchen var slut så var den första segern fixad.

– Otroligt skönt, vi har väntat på det här länge. Jag tycker vi har gjort bra hemmamatcher tidigare, och känt att vi skapat målchanser. Nu känns det som att vi verkligen är på gång, sade matchhjälten Mattias Östberg.

MFF:s Tokelo Rantie gjorde 1-0 redan i öppningsminuten efter ett solonummer där fem Dif-spelare mer eller mindre stod och tittade på, och Magnus Eriksson gjorde mycket vackert 2-1 till MFF efter ha tagit emot bollen på bröstet med ryggen mot mål, och cykelsparkat in den i Kenneth Höies bortre hörn.

Men det var inte MFF:s kväll.

Luis Solignac tryckte in bollen till 2-2, trots att Djurgårdens Daniel Amartey strax dessförinnan blivit utvisad efter en armbåge i nacken på Simon Thern. Och när sedan MFF-backen Matias Concha drog på sig en onödig frispark nere vid kortlinjen kunde Mattias Östberg nicka in Andreas Johanssons framspelning.

MFF-fansen var upprörda efteråt.

– Det var lite ledsna miner. Jag ville mest kolla läget och tacka för att de kom hit, sade Pontus Jansson som var den enda spelare som gick och mötte supportrarna.

Tränaren Rikard Norling stannade också kvar och fick också höra några mindre väl valda ord.

– Jag ville egentligen bara fånga in lite känslor som ville uttryckas. Jag blir ju en symbol att riktas på, skönt att ha det utrymmet, sade Norling på sitt karaktäristiska vis.

Djurgårdsfansen lade en hel del energi på nidvisor till MFF:s vänsterback Miiko Albornoz, som tidigare i år dömdes för sexuellt utnyttjande av barn.

Hur hanterar ni sådant?

– Det är bara att titta på matchen, Miiko är en av våra bästa spelare. Det är beundransvärt hur han gör det, och är en del av processen vi har jobbat med för att förbereda honom, sade Norling.

Djurgården ligger fortfarande sist i serien, men har nu "bara" tre poäng upp till Syrianska på andra sidan nedflyttningsstrecket.

 

Djurgården: Höie, Nymann, Östberg, Bergström, Vytautas, Broberg, Adde, Amartey, Tibbling, Jawo, Solignac.

MFF: Olsen, Concha, Jansson, Halsti, Albornoz, Hamad, Thern, Friberg, Kroon, Eriksson, Rantie

Publicerad 2013-05-12 kl 19:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons