TV: Dramatiskt när AIK kryssade - ÖSK kvitterade i 93:e

SOLNA. Oscar Linnér räddade en sen straff och såg ut att ge AIK ett drömläge i guldstriden.
Men i den 93:e minuten kvitterade Filip Rogic för Örebro, som knep en poäng på Friends Arena.
- Känns för jävligt att man inte kunde få bli matchhjälte, säger Linnér till C More.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

AIK kommer allt närmare SM-guldet, men under söndagen kunde man ha ryckt ännu mer i tabellen. Hemma mot Örebro, inför 21 023 åskådare, blev det ”bara” 1-1 när den allsvenskan tvåan IFK Norrköping också tappade poäng hemma mot Djurgården (1-1). Därmed har ”Gnaget” fortsatt ett försprång på åtta poäng, med fem omgångar kvar att spela.

Mot ÖSK tog AIK ledningen i den 31:a minuten. Mittfältaren Kristoffer Olsson drev fram bollen i en omställning, hittade Tarik Elyounoussi som i sin tur gav tillbaka bollen till Olsson. Den nyblivne A-landslagsmannen för Sverige blev helt ren i straffområdet och kunde enkelt rulla in 1-0 bakom Oscar Jansson.

- Kul, ett viktigt mål. Vi behövde det, kommenterade Olsson för C More i paus.

Örebro skapade inte mycket i den första halvleken, men i den 45:e minuten var laget ytterst nära en kvittering. Mittbacken Michael Almebäck klev fram i offensiven och blev plötsligt helt fri inne i straffområdet, men AIK-keepern Oscar Linnér kom ut, gjorde sig stor och räddade Almebäcks avslut.

Båda lagen skapade några chanser i den andra halvleken. I den 85:e minuten fick Örebro en straff, efter att Kennedy Igboananike skjutit på en täckande Heradi Rashidis arm (vilket gav honom sitt andra gula kort för kvällen och därmed rött kort).

- Vad ska han (Rashidi) göra? Tufft dömd, sa expertkommentatorn Jon Persson i C Mores sändning.

Men AIK-målvakten Oscar Linnér räddade Nahir Besaras straff. Keepern slängde sig rätt och kunde rensa bort bollen med ena benet. I den 93:e minuten lyckades dock gästerna kvittera till 1-1, efter ett välplacerat skott av Filip Rogic.

- Jag tyckte jag förtjänade (att bli hjälte). Det känns för jävligt att man inte kunde få bli lite matchhjälte, säger Oscar Linnér till C More.

- Vi gjorde ingen bra match över huvud taget, varken i första eller andra halvlek. Vi har bara oss själva att skylla. Inget mer med det. Vi föll ner för lågt, vi blev passiva. Vi lät Örebro ta initiativ i matchen. Vi blev passiva och får lära oss av det.

AIK:s lag: Oscar Linnér - Panajotis Dimitriadis, Per Karlsson, Robin Jansson - Daniel Sundgren, Kristoffer Olsson, Enoch Kofi Adu, Sebastian Larsson, Heradi Rashidi - Henok Goitom (Denni Avdic 82), Tarik Elyounoussi (Nicolas Stefanelli 56 (Rasmus Lindkvist 89))

Örebros lag: Oscar Jansson - Viktor Tranberg, Michael Almebäck, Martin Lorentzson (Rodin Deprem 88) - Daniel Björnkvist, Nordin Gerzic, Johan Mårtensson (Johan Bertilsson 83), Albin Granlund (Michael Omoh 71) - Nahir Besara, Kennedy Igboananike, Filip Rogic