Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
3:19

Foto: Bildbyrån/TV4.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela tv-inslaget i spelaren ovan.

TV: Edvardsen övervägde att ta sitt liv: "Tufft att prata om det - har blivit en helt annan människa"

2v

Victor Edvardsen slåss i år i skytteligatoppen i allsvenskan.
För lite mer än två år sedan övervägde 25-åringen att ta sitt liv.
- Det är tufft att prata om det, men jag har blivit en helt annan människa efter det, säger Degerfors-anfallaren till TV4-Sporten. 

Degerfors-anfallaren Victor Edvardsen, 25, har i år gjort stor succé i allsvenskan. 25-åringen har gjort 13 mål på 23 matcher och är på delad andra plats i skytteligan.

Men för drygt två år sedan var läget annorlunda. Då levde anfallaren i ett mörker. 

Edvardsen berättar att han hade skulder på som mest omkring 150 000 kronor, ljög för vänner och familj - och övervägde att ta sitt liv. 

- Jag stod på bron på ett ställe i Karlstad, där tågen brukar gå. Det var antingen hoppa eller ta ett steg bakåt och ta tag i livet. Det låter kanske sjukt, men det var den verkligheten jag levde i. Det är tufft att prata om det, men jag har blivit en helt annan människa efter det. Jag har många bra människor runt omkring mig som ger mig mycket kärlek, säger han i en tv-intervju med TV4-Sporten. 

ANNONS

Anfallaren menar att händelsen på bron blev en vändning för honom.

- På vägen hem ringde jag en kompis, som jag har i Karlstad, och berättade om läget. Jag bestämde mig för att "outa" att jag hade ett problem för min omgivning och speciellt folk i Karlstad, som jag tog hjälp av. Jag fick rätt coachning och hjälp när jag öppnade upp mig.

Edvardsen är nu glad över att vara på rätt spår i livet och på fotbollsplanen.

- Alla har olika vägar till en karriär. Jag har gått den långa vägen med många hinder på vägen. Folk har inte trott på mig, missbruk och det har varit lite allt möjligt. Än i dag är det folk som vill förstöra för en och rent fotbollsmässigt triggar det mig ännu mer. Om det fortsatt kommer hat och sådant bevisar det att jag har gjort något bra.

Degerfors IF ställs under söndagen mot Hammarby IF på hemmaplan i allsvenskan. Degerfors är på kvalplats med två poäng upp till Halmstads BK på säker mark.  

ANNONS

Se hela tv-inslaget i spelaren ovan. 

Publicerad 2021-11-21 kl 10:40
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto