POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Ersättarna Kapcevic och Berggren bakom Gefleseger

Gefle tvingades splittra sitt anfallspar redan efter första allsvenska matchen, då Mikael Dahlberg blev skadad.

Men ersättaren Dragan Kapcevic levererade.

Han ordnade straffen som gav övertag — och ledde fram till 2—0-seger mot IFK Norrköping.

Jakob Orlov och Mikael Dahlberg är utgångsparet på topp i Gefles klassiska 4—4—2-uppställning denna säsong, men då Dahlberg fått en spricka i en tå var tränaren Per Olsson tvingad att hitta en alternativ lösning inför hemmapremiären.

Dragan Kapcevic slogs med Hans Berggren om den lediga platsen i startelvan, men då Berggren fortfarande inte är i hundraprocentigt fysiskt slag valde Olsson den förstnämnde.

Och egentligen har ju Kapcevic, som Gefle värvade från Sollefteå under förra året, redan visat vad han kan. Det var han som i slutminuterna räddade Gefle till kvalspel i sista omgången i fjol med sitt 2—2-mål mot IFK Göteborg borta i sista omgången — nu dröjde det bara tio minuter innan han med ett kvickt ryck förbi Norrköpings mittback Bobbie Friberg da Cruz skaffade Gefle straff. Mittbacken Daniel Theorin klev säkert fram och tryckte in 1—0.

Nykomlingen Norrköping visade prov på skapligt kortpassningsspel, hade mest bollinnehav och skapade ett par kvitteringschanser. Men Gefle börjar bli erfaret efter sju säsonger i allsvenskan, hade kontroll — och inhopparen Hans Berggren tryckte in 2—0 i slutskedet.

Publicerad 2011-04-09 kl 19:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå