TV: Ex-Aik:are snuvade AIK på vinsten - kolla in sammandraget

Alexander Milosevics drömmål var matchens behållning på Råsunda.
 Men AIK fick nöja sig med 1-1 hemma mot Gif Sundsvall, som rättvist kvitterade i andra halvlek.

Det var ett läge där det blir mål en gång av hundra, om ens det.
 Alexander Milosevic brydde sig inte om den saken.
 Den 20-årige AIK-mittbacken tog emot bollen i mittcirkeln, avancerade några meter och klippte till. Och skottet från dryga 40 meter svepte in i krysset bakom Gif-målvakten Oscar Berglund.

Det som mycket väl kan vara årets mål när den allsvenska säsongen summeras i höst betydde 1-0 till AIK i 15:e minuten. Men Milosevics fullträff - hans första någonsin i högsta serien - var en av få AIK-prestationer att minnas från söndagskvällens match på Råsunda.

Faktum är att det var de gästande nykomlingarna som skapade mest. Både Pa Dibba och Ari Freyr Skulason testade Ivan Turina i första halvlek, och några minuter efter paus räddades AIK-målvakten av stolpen när Michel Pires sköt.

När Giffarnas utdelning kom till slut var det en gammal AIK-bekanting som slog till. Kevin Walker sköt från dålig vinkel 1-1 i 60:e minuten - ett skott som såg allt annat än otagbart ut för Turina.

Vassaste läget att göra ett segermål hade AIK:s Daniel Gustavsson, som frispelad avslutade rakt på Berglund i Gif-målet.

Publicerad 2012-04-22 kl 19:20