POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Första vinsten för Halmstad - tack vare "Bagarns" självmål

Halmstad tog säsongens första seger. Tack vare ett självmål av Mjällbys Patrik Rosengren.

Det tog åtta omgångar innan Josep Clotet Ruiz och hans Halmstad ordnade första segern. Tre poäng som näst intill var nödvändiga i bottenstriden.

- Det var en match där vi hade mycket att förlora, det var en svår situation för oss. Därför är jag väldigt glad och stolt över killarnas insats, sade Clotet Ruiz.

Segermålet var en skänk från rutinerade mittbacken Patrik Rosengren. Kaptenen nickade in ett inspel av Anel Raskaj över en utrusande Mattias Asper i eget mål.

- Det var dåligt kommunikation mellan mig och Mattias. Jag hör han alldeles för sent och hinner inte styra bollen över målet. Jag får ta på mig det, sade han.

39-åringen tyckte dock att han borde hamnat i målprotokollet ytterligare en gång. Efter en nick av Moestafa El Kabir var Rosenberg framme och högg på Karl-Johan Johnssons retur. Bollen låg och dansade på mållinjen.

- Den var helt klart över, men det är inte lätt för domaren och linjedomarna att se det. Så är det tyvärr när man inte har den där turen, suckade "Bagarn".

Johnsson, som fick chansen i avstängde Nauzet Perez frånvaro, höll inte med Rosenberg.

- Jag låg på bollen på sidan och den var inte över linjen, men det var inte många centimeter ifrån, sade han.

Förutom nämnda chans hade målvakten en hel del att jobba med, framför allt i den första halvleken. Moestafa El Kabir och Marcus Ekenberg var båda framme och högg. Men Johnsson höll tätt.

- Det var fantastiskt skönt att vi äntligen vann och det var behövligt för självförtroendet. Det tar vi med oss till nästa match, sade han.

Segern innebär att Halmstad lämnar över jumboplatsen till Djurgården. Och man gjorde det utan petade nyckelspelare som Joe Sise och mittbacksparet Tomas Zvirgzdauskas och Johnny Lundberg.

- Vi måste testa olika saker för att hitta rätt balans i laget. Vi har dessutom många matcher och jag vill inte använda samma spelare hela tiden, motiverade Clotet Ruiz sina förändringar.

För Mjällby ser det tungt ut. Nederlaget innebär att fjolårets succégäng för tillfället är rejält indraget i bottenkampen.

- Vi måste bli effektivare framför mål. Vi skapade tillräckligt många chanser i dag för att göra minst ett mål. Men vi har inte det rätta flytet just nu, analyserade Patrik Rosengren.

Pär Andersson/TT

Publicerad 2011-05-14 kl 17:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå