TV: Gais bäst i Göteborg - Syrianska får fokusera på kval

Seger för gästande Gais (2-0) men Syrianska kunde ändå känna sig som vinnare. Eftersom Trelleborg förlorade mot Elfsborg borta (0-3) kunde Södertäljelaget hålla undan och får nu kvalspela om en plats i allsvenskan nästa säsong.

Matchen var allt annat än välspelad, kanske låg det lite kvalnerver i luften för hemmalaget som bjöd på fantasilöst och stelt spel.
Men Gais - som jagade fjärdeplatsen- fick en drömstart med mål efter bara tre och en halv minut.

Målskytt - brassen Romario Sipiao - som stack fram en fot och styrde in en nickskarvad boll förbi en inte helt vaken Christian Frealdsson.

Södertäljelaget fick dock chansen att kvittera efter 34 minuters spel när Imad Zatara fälldes i straffområdet. Nahir Oyal klev fram för att lägga straffen men den var på tok för lam och vållade inga större bekymmer för Henri Sillanpää.

Gais var pigga även i inledningen av andra, 2-0 kom i 52 minuten då Calum Angus styrde in bollen vid vänstra stolpen.

Men 2-0-segern räckte inte för att Gais skulle nå bronset, det gick i stället till Malmö som tog tre poäng mot Örebro och behöll fjärdeplatsen. Gais blev dock bästa Göteborgs-lag i allsvenskan.

För Syrianska är det fortsatt spänning och match redan på torsdag, då kvalspelet inleds i Ängelholm. Returen spelas 30 oktober i Södertälje.