TV: Gashi tvåmålsskytt - fixade seger för Helsingborg

Helsingborg-Halmstad, 2-1

1-0 Gashi 7'
1-1 Jönsson 32'
2-1 Gashi 67'

Det handlade mycket om Rasmus Jönsson och Ardian Gashi när Helsingborg besegrade Halmstad med 2—1 (1—1) och tog sjunde raka segern på hemmaplan.

Före avspark fick den unge Helsingborgsanfallaren Jönsson ta emot pris som "Månadens Tipselitspelare" för april.

Sedan gick det bara sju minuter innan Rasmus Jönsson spelade fram Ardian Gashi till hemmalagets ledningsmål. Gashi slog till också i andra halvlek när han satte matchavgörande 2—1.

I 15:e minuten bjöds Rasmus Jönsson på ett friläge av Halmstads mittback Johnny Lundberg, men Jönssons höger yttersida gick strax utanför stolpen.

Tre minuter senare skapade Jönsson själv ett bra läge när han vände bort en Halmstadsförsvarare och sköt ett skott som dock Halmstadsmålvakten Robin Malmqvist räddade vid sin vänstra stolpe.

Helsingborg dominerade matchen stort i detta läge och Halmstad skapade inga vassa målchanser.

Ändå skulle Halmstad gå till paus med 1—1. Laget fick en frispark en 25—30 meter från mål; mittbacken Tommy Jönsson tog den och sköt ett pressat skott som Helsingborgs mittback Joel Ekstrand styrde in i eget mål.

Efter målet tog Halmstad över och brassen Anselmo skapade på egen hand tre farliga lägen.

Efter paus hamnade på nytt Rasmus Jönsson i huvudrollen. Backen Erik Wahlstedt slog ett väl avvägt inlägg mot bortre stolpen där en helt friställd Rasmus Jönsson från nära håll nickade i ribban och ut.

Helsingborg: Pär Hansson - Markus Holgersson, Joel Ekstrand, Marcus Nilsson, Erik Edman - Mattias Lindström, Ardian Gashi, Marcus Lantz, Christoffer Andersson - Rasmus Jönsson, René Makondele

Halmstad: Robin Malmkvist - Ryan Miller, Johnny Lundberg, Tommy Jönsson, Per Johansson - Mikael Rosén, Anel Raskaj - Marcus Olsson, Anselmo, Michael Görlitz - Joe Sise

Publicerad 2010-05-22 kl 19:37