Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Gefle avgjorde sent - ny förlust för ÖSK

Det såg ut att bli oavgjort i bottenmötet på Strömvallen. Men i 90:e minuten avgjorde inhopparen Eric Larsson till 2-1 (0-0) för Gefle - hans första allsvenska mål någonsin.

 

 

Det såg ut att bli oavgjort i bottenmötet på Strömvallen. Tobias Grahn, som var tillbaka efter skada, verkade rädda Örebro från förlust då han kvitterade till 1-1 med sju minuter kvar.

Men just när 90:e minuten passerats avgjorde inhopparen Eric Larsson för Gefle med ett mäktigt direktskott - hans första allsvenska mål någonsin.

Örebro var knockat - igen - och ligger nu fem poäng efter Gais som dessutom har en match kvar att spela innan uppehållet. ÖSK har ännu inte vunnit någon allsvensk fotbollsmatch den här säsongen.

I början av nästa vecka ska klubbens styrelse ha möte för att diskutera situationen och hur den ska hanteras.

- Jag förstår att tränarfrågan kommer att diskuteras, säger Sixten Boström.

För hans del gäller dock att fortsätta fokusera på att använda det långa uppehållet för att få till en förändring.

- Vi får sätta oss ned lite senare och fundera på hur vi ska gå vidare. Det är ju det här med den mentala biten, den har helt klart påverkat oss. Det kan vara skönt med lite ledigt så spelarna får tänka på annat, och sedan komma tillbaka med fräscha hjärnor, resonerar Boström.

Måste truppen förstärkas?

- Nja, det vet jag inte. Vi har ju fått tillbaka en hel del spelare som varit skadade länge - Ilir Bersiha, Patrik Anttonen, Andreas Haddad och Daniel Bamberg - och det är självklart skönt. Men de är inte i sin bästa form än.

Ett vingklippt Örebro gav trots allt aldrig upp på Strömvallen, fortsatte anfalla även efter 1-1-målet - och ironiskt nog blev det lagets fall.

- Tanken var att fortsätta spela och hålla bollen i rörelse. Vi hade pratat om att komma tillbaka på rätt sida så fort som möjligt när vi tappar bollen, tyvärr lyckades vi inte med det och åkte på en kontring, sade Sixten Boström.

För ett Gefle som inte gjort mål på Strömvallen på tre raka hemmamatcher blev matchavslutningen en enda stor suck av lättnad.

- Vi har spelat fem matcher på väldigt kort tid och haft det tuffaste schemat av alla lag. I den sista matchen innan uppehållet är det flera spelare som gör sin bästa insats för säsongen, sade tränaren Pelle Olsson.

Publicerad 2012-05-23 kl 21:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons