TV: Häcken gjorde tappert försök - utslaget ur ECL trots tvåmålsseger

Tvåmålsseger på hemmaplan.
Men det räckte inte.
Häcken är utslaget ur Europa Conference League-kvalet.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren. Bilder från Sportbladet Play.

Det första mötet borta i Skottland förlorade Häcken med hela 1-5. Det gjorde att situationen inför kvällens returmöte på Hisingen var tufft - de gulsvarta var tvungna att vinna med minst fyra måls marginal för att ta matchen till förlängning.

Häcken inledde matchen offensivt och prickade stolpen i upptakten av matchen, men det skulle dröja till den andra halvleken innan man tog ledningen genom Martin Olsson.

Efter målet skapade Häcken ett visst momentum och kunde även sätta 2-0 på straff genom Leo Bengtsson i den 68:e minuten.

Tre minuter efter 2-0-målet drabbades man dock av att avbräck när Patrik Wålemark blev utvisad efter att ha fått sitt andra gula kort.

Oroväckande för Häcken var även att anfallaren Alexander Jeremejeff utgick med ett lindat lår.

Med en man mindre på planen till följd av utvisningen mattades Häckens anfallsspel och 2-0 blev slutresultatet, vilket gör att Aberdeen går vidare till nästa kvalrunda i Europa Conference League med en seger med 5-3 över två möten.

Häckens nästa match spelas på söndag borta mot Djurgården i allsvenskan.

Publicerad 2021-07-29 kl 20:34