TV: Halmstads galna niomåls-thriller och Micke Svenssons comeback

Till slut kom Halmstads andra seger för säsongen.
Norrköping besegrades med 5—4 efter en underhållande match.
Och Michael Svensson gjorde comeback.

- Men det här var bara tre poäng. Vi måste göra det många gånger till för att få kontakt, påpekar HBK-tränaren Jens Gustafsson.

Den allsvenska jumbon Halmstads BK var nere för räkning efter tappad 1—0-ledning till 1—3 med 25 minuter kvar.

Det var tränaren Janne Andersson som vid sin återkomst till Örjans vall, där han hade varit verksam i 21 år, med sitt IFK Norrköping höll på att ge sin gamla klubb HBK nådastöten ner i superettan.

Men i stället blev hans kollega, Jens Gustafsson den store vinnaren efter den osannolika vändningen där Joe Sise i slutminuterna tryckte in 5—4 rakt upp i Abbas Hassans nättak.

- När jag kom in i omklädningsrummet var det som om vi hade vunnit allsvenskan och den energin ska vi nu ta till vara på inför fortsättningen, ler Jens efter sina första poäng som HBK-tränare.

Seger efter sju förluster i rad

Sju raka förluster, en ynka seger på 19 omgångar, bara två mål i en match tidigare (Elfsborg 2—3) och inte fler än två mål i en match sedan våren 2010 — det var förutsättningarna för det hårt prövade och mer eller mindre borträknade jumbolaget.

Därför var det nog ingen som trodde att hemmalaget skulle resa sig när Emil Salomonssons tidiga 1—0-nick från åttonde minuten en kvart in i andra halvlek hade förvandlats till 1—3. Först 1—1 i första halvlekens slutsekunder av Shpetim Hasani och därpå 1—2 av den forne HBK-skyttekungen

Gunnar Heidar Thorvaldsson med en läcker brassespark och 1—3 genom Christopher Telo.

Men med Joe Sises straffreducering till 2-3 i 67:e minuten sedan lånet från Elfsborg, Joel Johansson, blivit fälld inleddes den osannolika avslutningen med 3—3-kvittering av Johansson själv bara tre minuter senare.

Inte ens tunga 3—4 (72) direkt efteråt på inhopparen Astrit Ajdarevics första bollkontakt sänkte Halmstad den här kvällen. Snart var det återigen kvitterat, 4—4 — den här gången genom Marcus Olsson.

Michael Svensson gjorde comeback

Och i den 89:e minuten kunde sedan Joe Sise trycka in 5—4.

Trenden var bruten.

Men helt klart behöver försvarsspelet tätas och kanske är den forne landslagsklippan Michael Svensson rätt man att göra det när han på stopptid gjorde bejublad comeback.