POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Helsingborg ryckte i toppen - efter krismötet

Helsingborg tog ett djupt andetag efter första förlusten i allsvenskan mot AIK senast och slog Kalmar med 1-0 (1-0) i den lilla seriefinalen på fredagskvällen. Och är kvar som etta i tabellen.

Men ändå har spelarna klagat och visat missnöje med tränarna och träningen. De tycker att det brister i kommunikationen och att gå till jobbet är inte så kul som det borde vara.

Häromdagen hölls ett möte:
-Det beror kanske på att vi har varit otydliga eller slarviga. Men det är bra att man ventilerar sina åsikter, alla spelare har alltid synpunkter på hur det är på jobbet, säger HIF:s tränare Conny Karlsson.

Han hade Peter Larsson skadad och Marcus Nilsson avstängd. Då fick Karlsson sätta in ett nytt mittbackspar, Markus Holgersson och Joseph Baffo och de fungerade, men bäst i försvaret var högerbacken Erik Wahlstedt som trivdes på Olympia i vårkvällen.

Och Wahlstedt tonade ner misshälligheterna:
-Det var efter förlusten mot AIK som molnen hopade sig. Man måste få vädra lite åsikter, det gör man ju på varje arbetsplats, sade han.

Christoffer Andersson, en annan veteran om bråket:
-På alla arbetsplatser finns åsikter. Vi leder men vill som lag och spelare utvecklas ännu mer.

HIF kändes lika stabilt som den gamla borgen Kärnan som står i givakt nere vid Öresund. Så såg det i varje fall ut från läktarplats, särskilt i första halvlek. Visst darrade de till på slutet men målvakten tillhör också laget och Pär Hansson höll nollan. När det var så nära att Kalmar kvitterat på Abiola Daudas nick i slutminuterna. Fantastisk räddning.

Det var en seriefinal där tvåan Kalmar kunde blivit etta men inte annars var i närheten av seger men oavgjort i alla fall.

-Taktiskt sett är vi tillräckligt bra, men tekniskt hade vi stora problem, sade Kalmars tränare Nanne Bergstrand.

Helsingborg vann på Erik Sundins mål efter 28 minuter. 1-0 kunde blivit två men i andra läget var Sundin för tveksam.

Målet kom sedan Rasmus Jönsson snott bollen från Kalmars Markus Thorbjörnsson, passat till Sundin som chippade bollen över Kalmar-målvakten Etrit Berisha.
I samma ögonblick sköt Häcken 1-0 på Rambergsvallen mot Malmö (som blev 1-1 senare) och då jublades det på Olympia.

På tisdag är det Skånederby på Swedbank stadion i Malmö.
"Vi ska ta guld i år, HIF, vi är på gång mot ett SM-guld", skrek publiken.

Det är oklart om det blir så. Men det var väldigt klart att HIF hade två mål som i en liten ask om inte Rasmus Jönsson skjutit utanför helt fri. Vilken målchans han bommade!

Publicerad 2011-05-20 kl 22:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå