TV: HIF och Falkenberg väntar fortfarande på första målet

Henrik Larsson ställdes i hemmapremiären mot sitt förra lag när HIF under onsdagskvällen tog emot Falkenbergs FF på Olympia. Slutresultatet, 0-0, innebär att båda lagen fortfarande inte gjort mål i årets allsvenska.

Både Helsingborgs IF som Falkenbergs FF blev mållösa i sina respektive premiärer och i onsdagens möte fick båda lagen chansen att göra sitt första mål i årets allsvenska. Därtill ställdes tvillingarna Wede för första gången mot varandra i en tvälingsmatch.

Noterbart är att 42-åriga Daniel Andersson ersätts av Pär Hansson som är tillbaka i HIF-målet. Och just Hansson var nära att få en riktigt mardrömsstart i sin comeback när han i matchens stod för en mindre bra rensning som gav FFF:s Carl Wede ett jätteläge. Hans lobbavslut gick dock en bit utanför det tomma HIF-målet. Bara minuterna senare fick i stället Anton Wede en fin möjlighet till att öppna målskyttet men hans avslut gick mitt på Otto Martler i Falkenbergs mål.

När dryga halvtimmen var spelad hettade det till rejält framför FFF:s mål. Återigen var det Anton Wede som var framme, men Martler stod för en jätteräddning och på returen sköt Wede något ur vinkel i ribban.

I den första halvlekens slutminut hade FFF en nick som gick i mål. Domaren blåste dock av för frispark till HIF och båda lagen gick mållösa till halvtidsvila.

Den andra halvleken inleddes med en väldig HIF press vilket resulterade i att gästerna allt som oftast tvingades till att bara slå iväg bollen. Med drygt 20 minuter kvar att spela var Jordan Larsson nära att öppna målskyttet men varken hans nick och cyckelsparksavslut hittade nätmaskorna. Falkenberg försvarade sig framgångsrikt mot slutet av matchen och de båda lagen fick dela på poängen.

Så startade lagen:

Helsingborgs IF: Hansson - Krafth, Johansson, Helstrup Jensen, Uronen - Atakora, Bojanic, Mårtensson, Wede - Larsson, Simovic.

Falkenbergs FF: Martler - Joza, Johansson, Karlsson, Eriksson - Wede, Keat, Svensson, Carlsson, Donyoh - Rodevåg.

Publicerad 2015-04-08 kl 21:06