TV: Holmbergs straff gav Peking premiärseger mot BP

IFK Norrköping var dominant i det mesta i premiären mot BP.
På resultattavlan var det dock jämnt - och det krävdes en straff från Kalle Holmberg för att hemmalaget skulle vinna.
- Vi är överlägsna i första halvlek, men slappnar av och släpper in dem i matchen, säger matchvinnaren till C More.

IFK Norrköping hade ett stort spelövertag hemma mot nykomlingen Brommapojkarna i premiären, och öste på med chanser framåt. Men resultatmässigt blev det en tajt match. Till slut lyckades dock hemmalaget mala ner motståndet och vinna med 2-1 på Östgötaporten.

Norrköping inledde piggt och i den fjärde minuten skapade man ett kanonläge att ta ledningen. Gudmundur Thorarinsson avlossade ett tungt skott och på returen hade Jordan Larsson öppet mål. Men bollen kom snabbt mot anfallaren och nicken gick över.

Hemmalaget hade ett stort övertag i den första halvleken, och utdelningen skulle komma i den 41:a minuten. David Moberg Karlsson snurrade upp BP-försvaret och avslutade. Skottet täcktes, men på returen tryckte han själv in 1-0.

Norrköping fortsatte att skapa i den andra halvleken. Men det var gästerna som skulle göra nästa mål. Maikel nickade en hörna i ribban i den 57:e minuten och på returen stötte Martin Rauschenberg in 1-1.

Hemmalaget skulle dock återta ledningen, men det skulle krävas en straff för att göra det. Arnor Sigurdsson föll, till synes enkelt, mot Tim Söderström och domaren pekade på straffpunkten. Domslutet ledde till stora protester från BP-lägret. Straffen förvaltade Kalle Holmberg mycket säkert och gjorde 2-1.

1-1-skytten Martin Rauschenberg hade ett jätteläge att kvittera, men det blev förlust för nykomlingen. Holmbergs straff skulle räcka till en 2-1-seger för Norrköping.

- Vi är överlägsna i första halvlek, men slappnar av och tappar lite för mycket boll i andra. Så vi släpper in dem i matchen. Men jag tycker att vi gör en bra premiär, godkänd, säger Kalle Holmberg till C More.

Lagens startelvor:

Norrköping: Pettersson - Wahlqvist, Johansson, Fjóluson - I Smith, Thern, Jakobsen, Thórarinsson - Moberg Karlsson, Holmberg, Larsson.

Brommapojkarna: Petric, Söderström, Rauschenberg, Öhman, Jeahze, Björken, Nieves, Gustafsson, Sandberg Magnusson, Nilsson, Ajeti.