TV: Hyperviktig seger för Dalkurd - klättrar upp på kvalplats

Den allsvenska bottenstriden lever i allra högsta grad.
Robin Tranberg nickade Dalkurd till seger mot ÖSK och lyfte laget upp på kvalplats.
- Det är jätteskönt, säger segerskytten till C More.

Se 1-0-målet i spelaren ovan.

Det tajtar till sig rejält i den allsvenska bottenstriden och det ser ut att bli dramatik ända in på målsnöret. Dalkurd, som varit under strecket sedan i början på maj, tog tre hyperviktiga poäng mot Örebro under lördagen och klättrar nu om Brommapojkarna och upp på kvalplats i tabellen.

Den första halvleken saknade riktigt heta chanser. Dalkurd inledde bra och förde spelet, men utan att få till det i det avgörande läget. Efter 45 spelade minuter var ställningen 0-0 på Gavlevallen.

Dalkurds övertag skulle dock ge utdelning. 20 minuter in i andra nickade Robin Tranberg in bollen på en fast situation och gav hemmalaget ledningen. Målet blev det enda i matchen och tog hemmalaget upp på kvalplats.

- Jätteviktiga poäng. Klart att det känns jätteskönt, säger Tranberg till C More.

- Det är en bit kvar att vandra men vi ska göra vårt för att knipa de sista poängen.

BP, som nu är nästjumbo, har chansen att svara när man tar emot IFK Göteborg på Grimsta IP på måndag.

Lagens startelvor:

Dalkurd: Van der Lei - Ekblad, Thorbjörnsson, Löfkvist, Moenza - Strand, Tranberg, Ahmed, Ståhl - Lawan, Ayaz.

Örebro: Jansson - Tranberg, Almebäck, Lorentzson - Björnkvist, Mårtensson, Rogic, Omoh - Bertilsson, Igboananike, Besara.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.