TV: Hysén hade show när Blåvitt körde över Kalmar

KALMAR-GÖTEBORG 0-3 (0-1)
29' 0-1 Hysén
49' 0-2 Hysén
67' 0-3 Jonsson

Kalmar FF fick matchens, och allsvenskans, första heta möjlighet när en boll damp ner framför fötterna på Erik Israelsson i ett välbefolkat blåvitt starffområde. Den talangfulle mittfältaren drog till direkt och bollen tog klockrent i ribban.

Några minuter senare var det dags för en ännu bättre möjlighet när debutanten Alexander Faltsetas orsakade en straff. Daniel Sobralense stegade fram, men missade chansen att göra årets första mål. Kim Christensen räddade straffen.

IFK Göteborg tog sig in mer och mer i matchen efter det och till sist fick man, en smula orättvist, utdelning när Tobias Hysén löpte sig fri och placerade in 1-0.

I den andra halvleken slog Hysén till igen. Han fick bollen på högerkanten, tunnlade sin försvarare och satte bollen i bottre gaveln.

Och Kalmars olycka fortsatte när Hjalmar Jonsson nådde högre än Petter Wastå och nickade in 3-0. Målet väcker minnen från Kennet Anderssons kvartsfinalmål i VM -94

Publicerad 2010-03-13 kl 18:23