TV: IFK Göteborg fick revansch på Djurgården

-Bra träff, men... sade Joona Toivio.
Sucken som följde var snudd på bottenlös.
Han som var på väg att vinna matchen åt Djurgården serverade IFK Göteborg poängen.

Efter 1-2 (1-0) på Stadion får Djurgården vänta med att kunna kalla sig ett allsvenskt lag 2012. Avståndet ned till Syrianska under kvalstrecket är fortsatt fyra poäng.

På fredag kväll kan det vara sju.
Oförändrat fyra.
Eller ynka en.
Då möts klubbarna i Södertälje.

Situationen kunde varit så mycket annorlunda om mittbacken och lagkaptenen Joona Toivio hängt med i svängarna fem minuter in i andra halvlek. Konkret: hängt med när landslagsanfallaren Tobias Hysén satte fart.
Slet ned Hysén

Steget efter slängde Toivio en arm om axeln på Hysén. Som siste man, inne i eget straffområdet. Domaren Martin Hansson hade inget val. Straff till Göteborg - och rött kort till Toivio som nu stängs av i minst två matcher.

-Hårt dömt, ett hårt straff. Jag tycker att jag bara touchade Hysén. Tråkigt, vi "torskade" ju matchen där, sade Toivio.

Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson gick inte in i rollen som försvarsadvokat.
-Som jag såg det var Hysén förbi och det var kontakt, sade Pehrsson.
Stefan Selakovic klev fram och placerade in straffen till 1-1. Säkert, bestämt, högt vid sidan av Pa Dembo Touray.

Snyggt, men inte i närheten av Toivios egen fullträff en timma tidigare. Redan efter knappa två minuter skickade han i väg en "häxpipa" från 30 meter. Erik Dahlin i Göteborgs mål fick inte ens upp händerna när frisparken smet förbi muren och tog vägen via ribbans undersida in över linjen.

Ett värdelöst drömmål

Förmodligen årets mål på Stadion, men efter 94 minuter var det inte värt ett dugg. Eller som Toivio viskade fram:

-Bra träff, men...

Med en man mer fick Göteborg till slut utdelning. Hannes Stiller nickade in segermålet på Adam Johanssons inlägg i 73:e minuten.

-Jag är jättenöjd med prestationen. Vi har haft svårt här genom åren och fick en kämpig start efter ett fantastiskt mål, sade Göteborgs avgående tränare Jonas Olsson.

Seger betyder att IFK Göteborg fortfarande är med i fajten om en plats i Europa league.
Magnus Pehrsson tror att Djurgården behöver fyra poäng till för att vara på den säkra sidan om kvalstrecket.

-Då är det bra att börja med att ta tre på fredag. I min kalkyl ska vi vinna då. Men det blir väldigt spännande.