TV: Jansson räddade straff när ÖSK kryssade

Örebro gjorde sin första match på träningslägret i Spanien och spelade 0-0 mot Dudelange.
Oscar Jansson räddade oavgjort mot de luxemburgska laget med en straffräddning i andra halvlek.
- En viss rättvisa i och med att det var en otroligt billig straff, sa C More-kommentatorn Anders Fredriksson.

Örebro gjorde under torsdagen den första av två träningsmatcher på lägret i Spanien. För motstånder stod Dudelange, dominanten inom luxemburgsk fotboll.

Matchen slutade mållöst, men det saknades inte chanser. I den första havleken hade ÖSK:s Nahir Besara en superchans att göra 1-0. På ett inlägg fick mittfältaren helt öppet mål, men fick inte alls till avslutet och sköt bollen och fel håll.

Örebro hade några heta lägen även i den andra halvleken, bland annat när Kennedy Igboananike kom förbi målvakten men fick se sitt skott räddas på mållinjen av en back. Men det var Dudelange som hade den vassaste chansen. Det luxemburgska laget fick straff i den 69:e minuten efter att Daniel Sinani gått ner i en duell med Sebastian Ring.

- Det ser ut som att Sinani mer faller i duell med Ring. Det är en otroligt billig straffspark, säger C More-kommentatorn Anders Fredriksson.

Jerry Prempeh sköt en svag straff mitt i mål, och Oscar Jansson kunde rädda med benen.

- Här skipas en viss rättvisa i och med att det var en otroligt billig straff som Dudelange fick, säger Fredriksson.

Matchen slutade 0-0.

Publicerad 2018-02-01 kl 17:31