TV: Djurgården fick gruvlig revansch på ÖFK - Olsson med dubbla mål

Förra helgen föll man på Jämtkraft Arena.
I dagens match på Tele2 Arena fick Djurgården revansch på Östersund - mycket tack vare Jonas Olsson.
- Vi visade att vi ville ha revansch från förra veckan, säger Olsson till C More.

Lagen möttes så sent som för en vecka sedan, då var Östersund starkast och vann med 2-1 på hemmaplan. Till eftermiddagens match valde Graham Potter att vila Sotirios Papagiannopoulos, Saman Ghoddos och Ken Sema från veckans Europa League-kvalmöte med Galatasaray.

Özcan Melkemichel gjorde å sin sida en förändring gentemot senast då Felix Beijmo fick inleda på bänken till förmån för Jesper Karlström. Jesper Karlström fick dessutom starta på topp tillsammans med Kerim Mrabti.

Redan i den fjärde minuten fick Djurgården en bra chans att ta ledningen då Kim Källström styrde en frispark från Kevin Walker precis utanför Aly Keitas högra stolpe.

Strax innan halvtidsvilan ville Djurgården ha straffspark efter att en frispark från Magnus Eriksson tagit på Brwa Nouris arm, men domaren valde att fria.

Bara någon minut senare skulle Dif dock ta ledningen i matchen. Jonas Olsson nådde högst på en frispark och skarvade in 1-0 med huvudet, hans första mål sedan återkomsten till allsvenskan.

I halvtid tvingades Östersund byta ut Gabriel Somi på grund av skada, in kom Hosam Aiesh.

I den andra halvleken tvingades även Djurgården till ett byte då Jacob Une Larsson klev av skadad efter en smäll. Niklas Gunnarsson tog då platsen bredvid Jonas Olsson i mittförsvaret medan Felix Beijmo byttes in på högerbacksplatsen.

ÖFK jagade en kvittering men istället blev det Djurgården som ökade på till 2-0 när inbytte senegalesen Aliou Badji slog till med sitt första mål i Djurgården-tröjan i den 82:a minuten, och i den 86:e minuten kom även 3-0 genom Jonas Olsson, hans andra mål för dagen.

- Det går inte att önska sig så mycket mer. Det var en väldigt bra genomförd match också, tycker jag. Vi har kontroll på det från början och visade att vi ville ha revansch från förra veckan, för det var inte tillräckligt bra, säger Jonas Olsson till C More efter matchen.

Vad var skillnaden i dag?
- Vi var mycket mer aggresiva från början. Vi hade kanske lite för mycket respekt för dem när vi åkte upp tid. Samtidigt som de är duktiga på sin hemmaplan. Vi vet att vi är starka här när vi har publiken bakom oss.

Segern gör att Djurgården klättrar fyra placeringar upp till tredje plats i tabellen, tio poäng bakom ledande Malmö FF. Elfsborg kan dock gå om Dif vid seger i morgondagens möte med Hammarby. ÖFK sjunker till sjätte plats.

- Känslan är att vi har en jäkla hög högstanivå. Sedan dippar vi lite för mycket ibland. Där är nog skillnaden mellan oss och Malmö för tillfället. Vi måste göra sådana här matcher, då är det inga lag som rör oss. Men vi har inte råd att gå på några fler minor nu om vi ska hänga på där uppe, säger Olsson.

Se Olssons 3-0-mål i spelaren ovan.

Djurgården: Isaksson - Gunnarsson, Une Larsson, Olsson, Käck - Eriksson, Walker, Källström, El Kabir - Karlström, Mrabti.

Östersund: Keita - Mukiibi, Mensah, Pettersson, Widgren - Fritzson, Nouri, Bachirou, Somi - Gero, Hopcutt.