Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Källström om beslutet att avsluta karriären: "Jag känner mig färdig"

Allsvenskan

Under fredagen meddelade Kim Källström att han avslutar sin spelarkarriär.
- Jag känner att jag har gjort det jag kunnat uträtta på en fotbollsplan, säger Källström.

4:31
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Källström berätta om beslutet i spelaren ovan.

Under fredagen höll Djurgården och Kim Källström en presskonferens där mittfältaren meddelade att han avslutar sin spelarkarriär.

- Som ni förstår har Djurgården och jag kallat till den här presskonferensen för att jag tänkte meddela att jag avslutar min karriär som fotbollsspelare. Det är såklart ett stort beslut, jag har haft en lång och fin karriär, säger Källström.

- Jag känner mig otroligt stolt och glad. Jag har fått uppleva enormt mycket, jag sitter här som en mycket tacksam man i dag. Jag känner att det är ett privlegium att kunna ta det här beslutet mer eller mindre bara för att jag känner att jag är färdig. Jag känner att jag har gjort det jag kunnat uträtta på en fotbollsplan.

ANNONS

Sportchefen Bosse Andersson avdramatiserade Källströms beslut att avsluta tvåårskontraktet i förtid, och menar att tanken från början var att utvärdera läget efter den första säsongen.

- Det finns ett avtal där det också fanns en möjlighet att vi skulle ta en diskussion under säsong hur vi skulle göra fram till 2018. Den diskussionen har vi haft, vi har haft en bra dialog.

- Efter sista matchen inleddes en dialog. Jag lät Kim åka på semester, med Jonas Olsson och barnen. När vi sedan kom tillbaka så satte vi oss ner. Som jag sagt var det självklart känslomässigt att Kim kom hem och meddelade på det ärliga och raka sättet; att jag lägger ner min karriär. Och det har jag stor respekt för. Så inga hard feelings, ingenting. Självklart känslomässigt.

Källström:

- Vi gjorde ett avtal förra året där det fanns en sign on som var uppdelad i två delar, vilket gör att det finns inga ekonomiska problem att bryta det här avtalet. Vi har haft en enormt fin dialog under hela tiden. Så jag skulle vilja tacka Bosse lite extra, för utan honom så tror jag inte att det hade blivit det här fantastiskt fina avskedet som jag fick uppleva, säger en rörd Källström.

ANNONS

Kim Källström återvände till Djurgården inför den säsongen 2017 efter en lång proffskarriär utomlands i Rennes, Lyon, Spartak Moskva, Arsenal och sist Grasshopper. Under säsongen blev det 28 allsvenska matcher för mittfältaren. Källström gjorde ett stort avtryck i Djurgården och var nominerad till Allsvenskans Stora Pris som årets mest värdefulla spelare. Källström har även 131 landskamper på meritlistan.

På fredagens presskonferens meddelade sportchefen Bosse Andersson att Kim Källström kommer att tackas av i samband med den allsvenska hemmapremiären mot Trelleborg den 8 april.

Se hela Djurgårdens presskonferens här.

Publicerad 2017-12-15 kl 14:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto