TV: Kalmarbacken köpte korv när Mjällby slog KFF

Daniel Nicklassons subtila kroppsfint fick Emin Nouri att se riktigt borgjord ut innan Nicklasson gjorde 1-0. Mjällby slog Kalmar med 2-1 och Nanne Bergstrand var knäckt efteråt.

- Det var nog den sämsta halvlek som vi spelat under min tid som tränare i Kalmar, sade Nanne Bergstrand efter matchen.

Efter tre raka oavgjorda matcher är Mjällby ett vinnande lag igen. Tack vare två individuella prestationer av Daniel Nicklasson och Erton Fejzullahu kunde laget ta tre poäng mot Kalmar.
 -Riktigt skönt att få vinna, speciellt med tanke på hur det blev mot Gais senast, sade Nicklasson efter 2-1-segern.

I förra omgången, borta mot Gais, ledde Mjällby med 2-0. Gais fick en utvisning, men kunde ändå kvittera till 2-2. Mot Kalmar var läget ett liknande. Mjällby ledde med 2-1 när Emin Nouri drog på sig sitt andra gula kort.
 -Det är klart att tankar gick till Gaismatchen, i alla fall de första minuterna efter utvisningen, berättade Daniel Nicklasson.

Men den här gången lyckades Mjällby hålla undan trots att Kalmar pressade på i slutet.
 -Riktigt skönt med tre poäng. Det kändes stabilt hela vägen. Vi fick tillbaka "Bagarn" (Patrik Rosengren) i backlinjen, och han var riktigt bra i dag, berömde Nicklasson.

Patrik Rosengren var också matchens bästa spelare och det mot laget han lämnade med ett SM-guld handen 2008. Framför allt hans vältajmade glidtacklingar stack ut.
 -Ja, det var kanske ett par som blev rätt bra, sade Rosengren med ett leende.

Anledningen till att Mjällby lyckades vinna var två individuella prestationer i andra halvlek. Först Daniel Nicklasson som gjorde 1-0 efter att ha fintat bort två Kalmarbackar.
 -Jag sade åt dem att gå till vänster, sade en skrattande Nicklasson.
 -Nej, skämt åsido. "Wille" (William Leandersson) kom på en överlappning så de trodde nog att jag skulle passa.

Men det gjorde inte Nicklasson, utan han bröt in i banan och pricksköt in bollen.

Kalmar hann sticka igenom med ett 1-1-mål av Daniel Mendes, vilket nästan var en exakt kopia på Nicklassons mål, innan Erton Fejzullahu satte en mycket vacker frispark till 2-1 för Mjällby.
 Det var tack vare den första halvleken som Mjällby kunde vinna, Kalmar var långt ifrån att komma upp i allsvensk standard.
 -Det var nog den sämsta halvlek som vi spelat under min tid som tränare i Kalmar, sade Nanne Bergstrand som nu tränat Kalmar i sammanlagt tolv år.

Publicerad 2012-05-12 kl 19:43