TV: Kanon, skruv och ex-spelare chockade chockrosa Blåvitt

En kanonstart på den andra halvleken gav Häcken lagets första seger i årets allsvenska.
Tre mål på 16 minuter gav en 3-1-seger mot IFK Göteborg.

På några lyckliga minuter i början av den andra halvleken vände Häcken matchen mot IFK Göteborg. Det blev både kvittering och ledningsmål.
Jonas Bjurström kvitterade till 1-1 i 48:e minuten när han sprang sig fri och placerade bollen säkert förbi Markus Sandberg.
I 55:e minuten dundrade Rene Makondele in 2-1 uppe i Markus Sandbergs vänstra kryss.

Matchen började trevande utan att något lag fick grepp om spelet. IFK Göteborg började dock sakta men säkert dominera i spelet.
I den 28:e minuten tippade Christoffer Källqvist ett skott från Andreas Drugge i stolpen. Bara tre minuter senare kom Göteborgs ledningsmål när Tobias Hysén säkert placerade bollen i mål.

IFK fortsatte att dominera resten av den första halvleken dock utan att kunna öka på sin ledning.

Så i början av andra halvleken rasade allt för gästerna på Rambergsvallen.
I 64:e minuten ökade Mathias Ranegie på Häckens ledning till 3-1, och matchen var i princip över. Häcken kunde ganska enkelt bevaka sin ledning fram till slutsignalen.