Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

TV: Kentaro får pengar för VSK:s spelare till 2017

10å

Granskningen av svensk agentverksamhet fortsätter. TV4-Sporten och fotbollskanalen kan avslöja att företaget Kentaro äger ekonomisk rätt till Västerås SK:s spelare – fram till 2017.

Under våren och sommaren avslöjade TV4 och fotbollskanalen en rad oegentligheter kring svenska fotbollsklubbar och deras spelarförsäljningar och samarbete med agenter. Granskningen fick svenska fotbollförbundet att inleda en utredning, och nominerades sedermera i kategorin ”årets granskning” vid tv-Sveriges finaste gala, Kristallen 2010.

ANNONS

På söndagen fortsätter vi att undersöka agentverksamheten. TV4-Sporten och fotbollskanalen kan berätta att föreningen Västerås SK inte får alla pengar för att sälja sina egna spelare. I stället ska företaget Kentaro ha förhandlat till sig merparten av den ekonomiska rätten fram till 2017.

Kentaro är i sin tur delägare av agentfirman Northern Sky, som representerar flera spelare i Västerås trupp.

I inslaget vill VSK:s förre ordförande Anders Carlsson, anställd av Kentaro, inte ge några kommentarer. Men i sin blogg bemöter han uppgifterna som sänds i granskningen.

Där skriver Carlsson att han enbart agerat för Västerås bästa, i en tid där föreningen var svårt ekonomiskt läge. Kentaro gick in med ekonomiska medel som hjälpte VSK i den svåra ekonomiska situationen, hävdar Carlsson.

Han förnekar att han rekommenderat några spelare att välja en viss agent eller att han själv suttit på dubbla stolar. Enligt Carlsson har Kentaro heller inte tjänat några pengar på överenskommelsen. Företaget ska ha fått tillbaka en viss del av vad de satsat, men inte hela beloppet.

ANNONS

Läs Anders Carlssons bemötande här.

Se inslaget här ovanför.

UPPDATERING: Anders Carlsson har invänt mot en formulering i artikeln där Fotbollskanalen skrev att han i sin blogg att han ska ha skrivit att VSK var konkursfärdigt, och att man inte skulle överlevt utan Kentaros pengar. Vi har konstaterat att det var felaktigt och har därför ändrat det. Vi beklagar felaktigheten.

Publicerad 2010-09-06 kl 12:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto