TV: Kolla in Norings monsteräddningar mot Blåvitt

IFK Göteborg spelade ut Trelleborg, men gjorde bara ett mål.
Trelleborg försvarade och gjorde mål på frispark.
1-1 var långt ifrån rättvist.

IFK Göteborg tog kommandot direkt i matchen och pressade tillbaka Trelleborg. De gånger Trelleborg lyckades ta bollen tappade de den lika fort.

Blåvitt radade upp målchanser framför Viktor Noring. Tobias Hysén försökte, Tobias Sana försökte liksom Sebastian Eriksson och Stefan Selakovic, men några mål blev det inte. Det närmaste var en frispark i ribban.
Trelleborg hade inte ett enda avslut på mål i första halvleken.
-Vi gjorde en bra första halvlek och borde väl egentligen haft ledningen med ett par när vi gick till pausvila, sade Göteborgs tränare Jonas Olsson.

Passivt försvar

Två minuter in i andra halvleken kom chocken för Göteborg. Mattias Adelstam slog en frispark från höger som seglade över försvaret och rätt i mål. Markus Sandbergs agerande i målet var heller inte det bästa.

-Det var ett väldigt passivt agerande från vår sida vid frisparken. Det kändes frustrerande att hamna i underläge, sade Jonas Olsson.
IFK Göteborg hämtade sig snabbt efter målet och tog på nytt kommandot i spelet och skapade målchanser.
Tobias Hysén var nära att kvittera när han från nära håll styrde ett inlägg från Selakovic mot mål, men Noring gjorde en bra räddning.
Mot slutet av matchen drog sig Trelleborg ännu mer tillbaka för att försvara sin ledning. Det kom dock att straffa sig när Ragnar Sigurdsson i 85:e minuten kvitterade till 1-1 när han nickade ett inlägg förbi Viktor Noring.
Trodde inte på seger

Trelleborgs tränare Tom Prahl medgav att laget inte bjudit på någon propagandafotboll.
-Så är det väl, men jag är mycket nöjd med det hårda jobb som killarna lade ner i matchen.
-Vi spelade också ett starkt försvarsspel matchen igenom.

Med bara drygt fem minuter kvar att spela hade Trelleborg fortfarande ledningen och såg ut gå mot seger.

-Visst tanken kom, men det var inte realistiskt att vi skulle åka hem med tre poäng. Trycket blev för hårt och Göteborg var för bra.
IFK Göteborg hade 22 avslut varav nio var på mål. Ändå blev det bara ett mål.
-Det är klart att det inte var bra. Men jag är mycket nöjd med de spel fick till. Hade vi gjort tre mål hade man tycket att det var fantastiskt, sade Jonas Olsson.