TV: Malmö höll sviten intakt - trots en man mindre i en halvtimme i stormötet

Trots det höll Malmö sviten intakt.
Stormötet på Stadion slutade oavgjort.
- Kommer inte upp i nivå, säger Oscar Lewicki till C More.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Malmö tog under måndagskvällen emot AIK i det regerande mästarlagets hemmapremiär på Stadion. Det blev en intensiv matchstart. AIK tryckte inledningsvis på framåt och chockade i den tolfte minuten Malmö, när Nabil Bahoui tog sig in i straffområdet, utnyttjade att Johan Dahlin rusade ut tidigt och spelade fram till Henok Goitom framför mål, som sköt 1-0.

- Särskilt den första kvarten i första halvlek kommer vi inte upp i nivå. Vi kommer lite fel i pressen och bjuder på lite för enkla misstag. Då är AIK ett bra lag om man låter dåm få ett sådant initiativ, säger Oscar Lewicki till C More.

Malmö svarade med ett minst lika starkt tryck åt motsatt håll. Mattias Svanberg sköt sex minuter efter ledningsmålet i stolpen, medan Franz Brorsson nickade tätt utanför mål från nära håll efter inspel i straffområdet. Det dröjde till strax innan halvtid innan kvitteringsmålet kom.

Då blev Malmö tilldelat straff. Eric Larsson tog sig fram längs högerkanten och matade in ett inlägg i straffområdet rakt på Henok Goitoms arm. Markus Rosenberg var därefter kylig från straffpunkten och rullade in bollen i mål till 1-1.

- Jag tycker att jag har handen intill kroppen om jag inte ser fel, men det är 1-1, det är bara att acceptera det, sa Goitom till C More i halvtid.

Malmö inledde även andra halvlek starkt, men fick i den 58:e minuten ett tungt beslut emot sig. Brorsson förhindrade en kontring genom att dra Goitom i ena armen och drog därmed på sig sitt andra gula kort för kvällen, vilket gjorde att han visades av planen.

Trots det lyckades inte AIK skapa något tryck mot hemmamålet. Malmö fortsatte att rulla boll, men kom heller inte riktigt nära ett segermål. Matchen förblev mållös i andra halvlek, vilket innebar att Malmö höll trenden intakt utan förlust mot AIK på hemmaplan sedan 1996. Det var Malmös 20:e hemmamatch i följd utan förlust mot Stockholmslaget.

- Det är tråkigt. Jag tycker inte att vi kommer upp i den nivån som vi ska i dag. En dum utvisning som gör att vi tvingas backa hem mer än vi vill också. Det är surt. Sedan tycker jag att det är en jämn match i övrigt, säger Lewcki i sändningen.

Känner man att 1-1 är okej i och med ni spelar med en man mindre så länge?
- Nej det gör man inte, men det är vad det är. Man får helt enkelt ta nya tag bara, säger Lewicki.

Se kvitteringen i spelaren ovan.

Malmö FF: Dahlin - Larsson, Nielsen, Brorsson, Safari (Binaku, 86) - Svanberg, Lewicki, Bachirou, Traustason - Rosenberg (Strandberg), Jeremejeff (Rieks, 67).

AIK: Linnér - Sundgren, Karlsson, Milosevic - Lundström, Olsson (Saletros, 85), Adu, Bahoui (Yasin, 73), Lindkvist - Elyounoussi - Goitom (Stefanelli, 77).