TV: Malmö krossade Åtvid - och bröt negativ trend

Malmö FF kom tillbaka efter två raka förluster och spridde på målskyttet i 3-0-segern hemma mot Åtvidaberg. Målen kom från såväl mittfält och försvar som från den notoriska målskytten Markus Rosenberg.

Det gick undan när guldkandidaten krossade bottenlaget på åtta minuter under den första kvarten.

- Bra start, precis som vi ville ha, sade Markus Rosenberg.

MFF hade flera chanser att näta förutom målen. Bland annat missade Rosenberg i fint läge och snacket gick på läktaren att han var stressad och sugen på att äntligen göra mål igen. Minuten efter missen satte anfallaren 1—0, hans tredje mål för säsongen. Och det var inledningen på en svit från den 8:e till den 16:e minuten.

- Skönt att göra mål igen. Man grubblar när man förlorat två matcher i rad och inte bidragit med mål, sade Rosenberg.

Krisen över
Krissnacket kom igång genast efter de två förlusterna:

- Häftigt att vara i en förening där det är kris efter två förluster. Vi spelare har tittat på vad vi kunde gjort bättre och så gjorde vi det nu, sade Rosenberg.

Magnus Wolff Eikrem kom från  mitten och bredsidade in 2—0 på ett inlägg från Simon Kroon. Två minuter senare fick mittbacken Erik Johansson in 3—0, hans första mål för säsongen. Det kan vara bra att ha med sig på kommande landslagssamling och EM-kval.

400 stöttade
Efter oavgjort borta mot Elfsborg och sedan förluster hemma mot Häcken och borta mot Kalmar var det oroligt hos Malmö-anhängarna. På sista träningen inför Åtvidmötet fanns 400 av de blåaste på läktaren och stöttade och hejade. De kunde andas ut snabbt under söndagens match. Malmö spelade upp hela registret av finurliga, snabba anfall och det lät sig göras mot ett motstånd som inte var det vassaste. Åtvidaberg kom inte till någonting, förutom på en tappad boll av MFF-målvakten Robin Olsen i matchupptakten.

Däremot hade Wolff Eikrem en frispark i stolpen men det blev inte fler mål. MFF är ändå uppe i 23 fullträffar, för tillfället flest i allsvenskan och sex fler än serieledaren IFK Göteborg.

Publicerad 2015-05-31 kl 19:30