TV: Målpärlor när HIF tog revansch för europaförlusten

Serieledande Helsingborg såg slitet ut. Ändå besegrades Örebro med 2-0 efter två riktiga pärlor på Olympia.

Det var ett något tröttkört Helsingborg som tog sig an Örebro. Det syntes att torsdagens nederlag mot Standard Liege satt i både ben och huvud. Gästerna höll upp spelet väl under den första halvleken mot serieettan. Två fina inlägg av Mattias Lindström höll på att resultera i mål men varken Rasmus Jönsson eller Erik Sundin fick till sina avslut. Närmast kom Sundin i den 38:e minuten men hans skott hamnade i John Alvbåges famn.

Många av hemmalagets supportrar längtade nog efter Alexander Gerndt som satt på läktaren och spanade in sina forna lagkamrater.

I den andra akten fick Helsingborg dock en gratisbjudning av Örebro. Gästernas vänsterback Per Johansson drog nämligen på sig sin andra varning och visades ut redan i den 59:e minuten.

Tolv minuter senare spräcktes nollan på Olympia. Och det var en minst sagt ovan målskytt som klev fram.

Finske mittbacken Hannu Patronen. Ersättaren som fick chansen för första gången från start i år tack vare tappen av Marcus Nilsson och Peter Larsson. Målet var dessutom en riktig pärla.

På ett inlägg av Christoffer Andersson drog Patronen till med en volley som hamnade i bortre hörnet, otagbart för Alvbåge i målet.

Med fem minuter kvar dundrade mittfältsgiganten May Mahlangu in 2-0 med en projektil i krysset efter fint förarbete av Erik Sundin.

Helsingborg - Örebro 2-0