TV: Mensiro hjälte för ÖFK - sänkte Sirius på övertid

Sirius såg länge ut att ta en viktig poäng mot ÖFK i allsvenskan.
Då sänkte Samuel Mensiro Uppsalalaget i sjätte övertidsminuten.

Sirius studsade i förra omgången tillbaka med 1-1 mot Hammarby efter två raka förluster mot Malmö FF (5-0) och mot Sundsvall (4-0) i allsvenskan. I eftermiddag jagade laget nya viktiga poäng mot Östersund på Studenternas för att åter kliva upp på säker mark i tabellen. Då ville Jämtlandslaget annorlunda - men avgjorde först sent i andra halvlek.

Matchen började intensivt åt båda håll. Först prickade Moses Ogbu ribban och därefter var det Dino Islamovics tur att pricka virket. I slutändan var inhopparen Hosam Aiesh, som ersatte en skadad Tesfaldet Tekie i den tionde minuten, närmast i första halvlek med ett skott i kryssribban från nära håll. Det innebar att det var fortsatt mållöst i halvtid.

Sirius och Östersund tryckte därefter båda på för ett ledningsmål i andra halvlek, men ju längre matchen led desto mer lutade det åt en delad poäng. I slutändan fick Östersund utdelning, då Samuel Mensiro i den sjätte övertidsminuten mötte ett inspel och fick fira 1-0, seger och tre nya poäng i allsvenskan.

Östersund lyfte därmed till femteplats i tabellen, medan Sirius är kvar på kvalplats i allsvenskan med en poäng upp till Brommapojkarna på säker mark.

Sirius: Jonsson – Larson, Jarl, Pehrsson, Arvidsson – Saeid, Haglund, Åhman Persson – Lundholm, Ogbu, Sirelius

Östersund: Ketia – Mensiro, Sonko Sundberg, Pettersson, Widgren – Fritzson, Bergqvist, Tekie, Amin, Edwards - Islamovic.