TV: MFF ett vinnande lag igen - tryckte ner J-Södra för säker seger

MALMÖ. Malmö FF studsade tillbaka efter att ha åkt ur Champions League genom att vinna mot Jönköpings Södra (2-0).
- Rubrikerna var säkert redan satta, att vi inte skulle klara av att återhämta oss, sa Magnus Pehrsson efter matchen.

Malmö FF skulle försöka rycka upp sig igen efter tre raka utan seger samt utslagningen ur Champions League. Matchen spelades utan Behrang Safari, Alexander Jeremejeff, Oscar Lewicki, och Erdal Rakip, samtidigt som Markus Rosenberg inledde på bänken. Även bortalaget hade en svag form, med åtta raka utan seger.

Första halvlek var till stora delar Malmö FF:s. J Södra hade endast två avslut, ett från halva plan och ett från närmare 30 meter. Malmö FF kom fram ofta och involverade många av spelarna, bland annat högerbacken Andreas Vindheim fick många inläggslägen och Anders Christiansen träffade ribban med en frispark.

Det var dock 0-0 i halvtid, vilket tränaren Jimmy Thelin efter matchen menade var enligt gästernas förhoppningar.

- Vi hade en tydlig plan vad vi ville göra idag. Det var viktigt att vi i halvtid kom in med ett 0-0-resultat. Att vara metodiska där och bromsa ner Malmö.

Även MFF:s tränare Magnus Pehrsson var han relativt nöjd med hur det såg ut.

- Oerhört bra defensiv. Vi släpper inte till någonting i första halvlek, vi snor tillbaka bollen och vinner tillbaka den.

För att istället öka den offensiva kraften tog MFF in Rosenberg. Hemmalaget tryckte på med många höga bollvinster, men utan att skaka Anton Cajtoft i J Södras mål. Då bestämde sig Anders Christiansen för att göra allt själv.

Han slog en långboll mot Rosenberg, J Södra plockade upp bollen, Christiansen tog ett långt löp och vann tillbaka bollen, och sköt in 1-0. Sex minuter senare fick MFF frispark, och nyss inhoppande Magnus Wolff Eikrem pressade då in den vid närmaste stolpen.

Efter det kunde MFF spela av matchen, även om gästerna hade några anfallsförsök under de återstående 20 minuterna. MFF höll ut matchresultatet och gav även allsvensk debut åt den egna produkten Samuel Adrian, 19 år.

I och med den här matchen gick MFF upp i allsvensk serieledning med nio poäng, även om AIK har spelat en match färre. För Pehrsson gällde det lika mycket att komma tillbaka efter att laget åkt ur Champions League.

- Väldigt glad. Det var många runt omkring med ögon på den här matchen, som skulle se hur vi reagerade efter att vi åkte ur Champions League-kvalet. Rubrikerna var säkert redan satta, att vi inte skulle klara av att återhämta oss. Det gjorde vi verkligen. Jag tycker vi gör en väldigt, väldigt bra insats med så kort tid, så mycket känslor, och så mycket negativitet som fanns efter den matchen.

- Ödmjukheten var stor efter veckans misstag kan vi kalla det. Det är klart det är ett misslyckande, men vi får använda det som ett misstag och lära oss av det.

Malmö FF: Wiland – Vindheim, Nielsen, Brorsson, Tinnerholm – Cibicki (46'), Christiansen, Yotún, Svanberg (70') – Sarfo (85'), Berget

Inhoppare: Rosenberg (46'), Wolff Eikrem (70'), Adrian (85')

Mål: Christiansen (67'), Wolff Eikrem (73')

Jönköpings Södra: Cajtoft – S.Karlsson, Calisir, Portillo, Siwe – Aasmundsen, Fendrich (70') – Kozica, Smylie, Thelin (70') – Vilhjalmsson (21')

Inhoppare: Svensson (21'), Gojani (70'), Ayuk (70')

Publicerad 2017-07-22 kl 17:57

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.