TV: MFF tappade hemma - trots nyförvärvets mål

Första dagen utan Mathias Ranégie slutade inget vidare för Malmö FF.
Tokelo Rantie gjorde mål igen - men det räckte inte till seger när MFF spelade 1-1 hemma mot Mjällby.

Dagen efter försäljningen av Ranégie till italienska Udinese var den stora frågan vem som ska fylla tomrummet som uppstått bredvid Daniel Larsson i Malmös anfall.

Svaret kan vara Tokelo Rantie. Ett inhopp och ett mål mot Sundsvall senast, en startplats och ett mål redan i den 13:e minuten mot Mjällby.
-Det är lite mer snabba kombinationer och försöka använda sig av varandra. Jag tror absolut att det finns potential, det kan bli riktigt bra, sade Daniel Larsson om samarbetet med den unge sydafrikanen.

Tokelo "Tiki" Rantie är visserligen en helt annan spelartyp än Ranégie, men mål gör han. Han sprang på allt mot Mjällby, vilket gav en tidig utdelning. En snabb MFF-kontring slutade med att Daniel Larsson levererade en perfekt passning till en framrusande Rantie, som kunde stöta in 1-0 bakom Mattias Asper.
-Vi spelar på ett annat sätt, mer rörelse, mer löpningar än vad vi har haft tidigare den här säsongen, sade Daniel Larsson.

Hur är skillnaden för dig jämfört med att spela med Ranégie?
-Jag blir väl lite mer involverad i spelet tror jag. Innan så har vi haft en väldigt enkel utväg på honom, och använt den väldigt ofta och väldigt framgångsrikt. Det blir lite annorlunda så klart, men det ska vi klara av.

Matias Concha, som i andra halvlek spelade sina första allsvenska minuter sedan återkomsten till Malmö, gjorde en liknande analys av hur MFF:s anfallsspel påverkas av Ranégies flytt.

-Det är en speciell spelartyp som försvinner. Han är ett alternativ när man lägger upp lite längre bollar, som kan hålla fast den på planhalvan. Nu har vi två små, snabba spelare i stället, så vi får försöka använda deras egenskaper och komma in bakom backlinjen.

Det nya anfallsspelet gjorde intryck på Mjällbys tränare Peter Swärdh:
-Det är imponerande att Daniel och "Tiki" gjorde det så bra som de gjorde det under första halvlek. Det måste jag säga. Det var ett väldigt starkt samarbete.

Men det gav inte mer än en poäng till hemmalaget. I den 54:e minuten kvitterade Mjällby på sin första riktiga chans: Pär Ericsson, fint framspelad av Haris Radetinac.
-En grymt viktig poäng, sade Peter Swärdh.

Publicerad 2012-09-01 kl 19:15