TV: MFF:s nya anfallsduo sänkte Blåvitt: "De är ett fantastiskt par"

MALMÖ. Första starten tillsammans. Då blev det succé för Alexander Jeremejeff och Markus Rosenberg. Tillsammans sänkte anfallsduon IFK Göteborg.
- De är ett fantastiskt par, säger tränaren MFF-tränaren Allan Kuhn efter 3-1-segern.

Malmö FF och IFK Göteborg. Under måndagskvällen brakade de två giganterna samman på Swedbank Stadion.

Det blev tufft, tätt och fyllt med kamp. Det blev också tre poäng till det ljusblå hemmalaget.

Spelarna som fixade segern var Alexander Jeremejeff och Markus Rosenberg. En anfallsduo som startade tillsammans för första gången i allsvenskan.

Målskyttet inleddes redan i matchminut 15. Vidar Örn Kjartansson-ersättaren Alexander Jeremejeff spelade in fint från högerkanten och Markus Rosenberg avslutade hårt från nära håll. Bortamålvakten John Alvbåge var på plats, men lyckades inte få grepp om bollen utan styrde in den i nät. 1-0.

Just Rosenberg kunde ha gjort 2-0 25 minuter senare. Anfallaren snappade upp en slarvig passning från Sebastian Eriksson och kom en mot en med Thomas Rogne. Rycket och dragningen var bra, men avslutet passerade utanför mål.

IFK Göteborg då?

De hade det jobbigt i matchinledningen, men lyfte upp spelet en aning efter baklängesmålet. Och kvitteringschanserna fanns där.

Sören Rieks nådde sånär ett Mads Albaek-inlägg efter 20 minuter. Och förvaltade sånär ett friläge med Johan Wiland en stund senare.

Det bästa läget fick dock Elias Omarsson precis i slutet av halvleken. Fint framspelad av Smedberg-Dalence kom han ensam med Johan Wiland. Avslutet gick rakt på hemmamålvakten.

- Det var en match med olika perioder. Malmö inledde bäst, men vi kom tillbaka i andra delen av första halvleken, säger Jörgen Lennartsson.

Kvitteringen skulle komma i den andra halvleken, men inte från någon blåvit spelare.

I matchminut 67 skickade IFK Göteborg in en hörna från vänster som Kari Arnason nickade i ryggen på Alexander Jeremejeff. Ett flipperspel bland de ljusblå som innebar 1-1.

Malmö FF skulle dock få det sista ordet.

Först vände Jeremejeff runt i straffområdet och placerade in 2-1 i matchminut 77. Sedan följde Rosenberg upp med att göra 3-1 bara två minuter senare. Jo Inge Berget med ett vackert inlägg som Rosenberg tog ner och förvaltade på allra bästa sätt. Hans andra mål för kvällen och sjätte totalt i årets allsvenska.

- Jag tycker Alexander och "Mackan" ihop är ett fantastiskt par. Det funkar otroligt bra, säger tränaren Allan Kuhn.

Viktigt att Rosenberg fick igång målskyttet?

- "Mackan" Har gjort ett jättejobb och inte haft målskytterollen. I dag sa jag att han skulle ligga lite närmare mål. Och han gör två typiska "Machan"-mål. Jag är jättenöjd.

I slutminuterna visades Behrang Safari ut efter två gula kort. Det betydde dock ingenting. Malmö FF vann med 3-1 och återtog serieledningen från IFK Norrköping. För IFK Göteborg, som inte har besegrat Malmö FF i allsvenskan sedan 2012, innebar förlusten att de är hela 13 poäng bakom tabelltoppen.

- Malmö var skickligare i några avgörande faser som gör att de vinner, säger tränaren Jörgen Lennartsson som har get upp kampen om SM-guldet.

- Guldet får de andra göra upp om, säger han.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.