TV: Mjällbys supersub slår till mot MFF - direkt efter bytet

Malmö FF har aldrig besegrat Mjällby AIF på Strandvallen - och lyckades inte i lördags heller.

Hjälte i kvalet till Champions league i onsdags. Mot Mjällby i allsvenskan nätade Jiloan Hamad igen. Det räckte till en poäng, 1—1 (0—0) för hans Malmö FF mot ett pånyttfött Mjällby.

- Kanske inte ett lika betydelsefullt mål som i onsdags, men alltid roligt att göra mål, sade Hamad.

Hamad dundrade in 1—0 till MFF i början av andra halvlek, efter ett härligt förarbete av Daniel Larsson.

- Vi spelade bra då och jag trodde nog det skulle räcka till seger.

Men Mjällbys lån från IFK Göteborg, Pär Eriksson, ville annat.

I den 62:a minuten blev han inbytt i Mjällbys anfall — och bara tre minuter senare kvitterade han till 1—1, efter att ha vunnit en närkamp i straffområdet. Eriksson upprepade därmed succén från Mjällbys förra match, mot Kalmar FF, då han också hoppade in i slutskedet och gjorde mål.

- Det har helt klart blivit en nytändning för mig i Mjällby. Nu hoppas jag snart få spela från start också, sade Mjällbys poängräddare.

MFF inledde matchen bäst, men såg sedan lite slitet ut — av förklarliga skäl efter den tuffa matchen mot Glasgow i onsdags.

Mjällby fick allt mer att säga till om och skapade ett antal halvchanser — dock utan riktig spets på avsluten.

Första halvleks bästa chanser hade i stället MFF strax före paus. Såväl Hamad som Daniel Larsson tvingade hemmamålvakten Mattias Asper till högklassiga räddningar.

Även i andra halvlek inledde MFF bäst och ledningsmålet kom inte helt oväntat.

Efter Pär Erikssons kvittering var det dock Mjällby som tog tag i taktpinnen igen och låg på hårdast för ett segermål.

Ett segermål kunde också kommit för Mjällby — om domaren blåst straff för hands på inbytte Yago Fernandez, när han stoppade ett hårt skott från Mjällbys Marcus Ekenberg med ena armen.

- Solklar straff, menade Pär Eriksson som befanns i händelsens centrum.

Han fick medhåll av hemmatränaren Peter Swärdh, som dock diplomatiskt menade att handsregeln är svårtolkad.

Malmös tränare Rikard Norling förklarade sig mest nöjd med att hans spelare kunnat ladda om mentalt efter Champions league-kvalet.

- Prestationen kanske inte var så imponerande, men vi visade rätt attityd.

- Med tanke på att vi tog ledningen kunde vi också vunnit, men jag tycker 1—1 speglar matchen ganska väl, avslutade MFF-tränaren.

Publicerad 2011-08-07 kl 10:07