TV: Nilssons straffar gav Elfsborg segern: "Var inga problem"

Två straffar av Lasse Nilsson i samma hörn. En lös och en hård. Så vann Elfsborg med 2-0 mot Gais och tog årets tre första bortapoäng.

Två straffar av Lasse Nilsson i samma hörn. En lös och en hård.
Så vann Elfsborg det allsvenska mötet med Gais med 2-0 och tog årets tre första bortapoäng.

Det hade bara gått fyra minuter. Elfsborg hade redan haft en rejäl avslutning på mål och en boll i mål, bortdömd för offside. Då blev Johan Larsson klumpigt kapad av Jimmy Tamandi.

Lasse Nilsson väntade tills Dime Jankulovski hade rört sig åt vänster. Sedan rullade han löst in 1-0-straffen vid Gaismålvaktens högra stolpe.

-Han gick ganska tidigt, så det var inga problem, säger Lasse Nilsson.

Sex minuter före paus lade han upp bollen elva meter från mål igen. Niklas Hult hade blivit klämd mellan två hemmaförsvarare. Nilsson sparkade straff nummer två i samma riktning, men mycket hårdare. Jankulovski var lika borta igen.

-Jag hann se att han gick åt samma håll, men nu hade jag bestämt mig mycket tidigare, säger Lasse Nilsson.

Favorit i repris
Två straffmål i samma halvlek är inget nytt för Lasse Nilsson. Han gjorde det för Vitesse i holländska ligan i höstas.

-Då väntade jag också ut målvakten på första och satte den vid hans högra stolpe. Och andra i samma hörn.

Straffar har inte varit grejen för Gais i årets allsvenska. Nu har laget fått fem stycken emot sig på sex omgångar.

-Det är för mycket. Vi får inte utsätta oss för sådana lägen så ofta, säger tränaren Alexander Axén.

Och den enda straff som Gais har fått med sig i år brändes av Wanderson.
Elfsborgs dominans grundade sig på mittfältet. Exakta passningar i högt tempo öppnade ytor. Vassa instick i straffområdet skar sönder Gais försvar.
Mållös debutant

Tio minuter in i andra halvlek bytte Axén in Razak Omotoyossi, som blev spelklar i torsdags. Den förre allsvenske skyttekungen (Helsingborg 2007) hade några nästanchanser i sin Gaisdebut. Inte mer.

Men Gais hade några hyggliga reduceringslägen när bollen damp ner i straffområdet efter fasta situationer.

-Vi hade lite tur som inte blev straffade hårdare på slutet. Om Gais fått in en boll hade det blivit ett panikartat 2-1-läge i stället för en komfortabel 2-0-ledning, säger Lasse Nilsson och sågar Elfsborgs avslutning.

-I andra halvlek blev det en fruktansvärt tråkig match. Sista kvarten var bedrövlig.
Då satt Lasse Nilsson på bänken. Med 14 minuter kvar blev tvåmålsskytten utbytt och skakade förvånat på huvudet.

Publicerad 2011-04-29 kl 22:04