TV: Norrköping mot nytt kontrakt efter tung seger

Alhaji Kamara och Emir Kujovic har tillsammans gjort hälften av Norrköpings 36 mål i år.

Med en fullträff vardera mot Gefle på Strömvallen (2—1) sköt duon klubben närmare förnyat kontrakt i fotbollsallsvenskan.

Norrköping firar efter Gefle.

Fyra lag slåss för livet runt kval och nerflyttningstrecken — en strid som kan avgöras på målskillnad.

När Gefle tog emot Norrköping på söndagen ställdes ångeststriden på sin spets.

Det var mest gästernas två toppforwards som visade just spets.

Där ett mestadels lamslaget Gefle fastnade på mitten eller var otajmat framför Norrköpingsmålet visade gästernas interna skytteligakungar toppklass på avsluten.

Kamara var först ut när han i 31:a minuten nästan dubbelvikt nickade in sitt nionde mål i år (0—1).

Tio minuter senare satte glödhete Kujovic sitt fjärde mål på de tre senaste matcherna.

Kujovic träffade visserligen en Gefleback i huvudet med första skottet men höll sig framme på returen och tryckte in 0—2 sekunden senare.

Att Dardan Mustafa reducerade till 1—2 i 93:e minuten hjälpte inte Gefle.

Norrköpings seger tog laget från kvalplats till säkrare mark då man gick om — och skapade en trepoängslucka ner till — Gefle som trots förlusten är kvar ovanför de båda strecken.

Falkenberg kan ändra på det på måndagskvällen. Geflefansen får hoppas på Helsingsborgsseger då.

Gefle: Hedvall - Florén, Fällman, Wikström, Portin - Lundevall, Bååth, Hansson, Lantto - Bellander, Williams

Norrköping: Sahlman - Wahlqvist, Johansson, Falk Olander, Nilsson Telo - Nyman, Fransson, Hadenius, Traustason - Kujovic, Kamara

Publicerad 2014-10-19 kl 19:50