TV: Ny förlust för Kalmar - trots Romarios mäktiga frispark

Romario stod för säsongens kanske snyggaste frisparksmål.
Trots det blev det förlust - för fjärde matchen i rad för Kalmar FF.
- Det finns saker vi kan ta med härifrån, säger tränaren Peter Swärdh till C More efter matchen.

Som väntat var det hemmalaget Östersund som tog tag i taktpinnen mot ett skadedrabbat bortalag i form av Kalmar FF. ÖFK dominerade spelmässigt, men fick vänta fram till de sista minuterna av den första halvleken innan man hittade nätet.

1-0 kom genom Alhaji Gero som från nära håll kunde trycka in ledningsmålet. Lucas Hägg-Johansson i Kalmars mål lyckades inte hålla bollen och Gero höll sig framme och kunde peta in 1-0 efter ett svagt målvaktsingripande.

Samme Hägg-Johansson rev sedan ner just Gero i straffområdet i den andra halvleken och lagkapten Brwa Nouri förvaltade den på bästa sätt till 2-0.

Kalmar fick nytt syre i slutet av matchen då brassen Romario på ett mycket vackert sätt, via ribban, skruvade in reduceringen på frispark. Målet hjälpte dock föga och Kalmar inkasserade sin fjärde raka förlust i ligaspelet.

Nu väntar en ny ångestmatch för Kalmar, härnäst mor Sundsvall.

- Det finns saker vi kan ta med här och vi har ett positivt flöde på spelare in vilket är positivt för konkurrensen. Vi hoppas att vi ska kunna växa under veckan, säger Peter Swärdh till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i klippet!

ÖFK:s startelva: Keita; Edwards, Mensah, Pettersson, Somi; Bojanic, Nouri, Bachirou, Sema; Gero, Ghoddos.

KFF:s startelva: Hägg-Johansson; Biskupovic, V.Elm, Thorbjörnsson; Maikkula, Romario, Hallberg, Larsson; Eid, Crona, Sachpekidis.