TV: Östersund imponerade - slog Hammarby med 2-0

Nykomlingen Östersund tog sin andra raka seger för året när Hammarby slogs tillbaka med 2-0 under lagens träningsläger utanför Barcelona i Spanien.

Nykomlingen Östersund tog en fin skalp på försäsongslägret i Spanien. Laget slog Hammarby med 2-0 efter mål från Alex Dyer och Saman Ghoddos.

Hammarby saknade flera spelare i matchen. Den isländska trion Arnor Smarason, Ögmundur Kristinson och Birkir Saevarsson är på landslagsuppdrag. Dessutom stod Oliver Silverholt, Amadaiya Rennie och Lars Sätra över på grund av muskelkänningar och sjukdom (Sätra).

Den första halvleken slutade mållös där Kennedy Bakircioglu hade den bästa möjligheten. Fredrik Torsteinbö spelade in bollen från höger till Måns Söderqvist som spelade vidare i sidled till en Kennedy Bakicioglu i helt fritt skottläge. Han klippte till direkt men missade målet.

Några minuter in i andra halvlek satte Alex Dyer 1-0 för Östersund efter ett fint anfall. Därefter utökade de allsvenska nykomlingar till 2-0 efter en målvaktstavla av Hammarbys Tim Markström. Målskytten Saman Ghoddos, som enligt vad Fotbollskanalen erfar var intressant för såväl Hammarby som AIK i vintras men som båda klubbarna nobbade innan han valde Östersund, fick nu möjlighet att visa hammarbyarna vad de gick miste om.

Ghoddos avlossade ett skott som såg fullt hanterbart ut men målvakten Tim Markström lät den, trots att han hade händerna på bollen, glida förbi och i mål.

Så startade lagen:

Hammarby: Markström - Solheim, Aidoo, Magyar, Batan - Persson, Haglund, Hallberg, Söderqvist, Bakircioglu - Torsteinbö.

Östersund: Keita - Widgren, Papagiannopulos, Mukibi - Sema, Nouri, Dyer, Omoh - Stadler, Ghoddos, Gero.