TV: På väg ur allsvenskan - efter mycket kontroversiellt mål

Brommapojkarna - IFK Göteborg 1-2

0-1 13' Selakovic
1-1 14' Guterstam
1-2 83' Atashkadeh

Här är domslutet som kan kosta BP sitt allsvenska kontrakt. Efter 1—2 mot IFK Göteborg hemma på Grimsta är nedflyttningshotet överhängande.

En skadeförföljd 18-åring blev Brommapojkarnas fall på söndagen. William Ataskadeh, opererad för lårmuskelskada, blev inbytt i 76:e minuten. Sju minuter senare gjorde han 2—1.

- Jättekul för honom. Han har oerhörda kvaliteter, men väldiga dippar också. En oslipad diamant, säger Göteborgs tränare Jonas Olsson.

Segermålet kom sedan Ataskadeh tryckt ner BP-försvararen Tim Björkström. BP-protesterna hjälpte inte. Domaren Michael Lerjéus dömde mål.

- I nio fall av tio blåser domaren i sådana där lägen. Men vi får ingenting gratis nu, säger den nye BP-tränaren Roberth Björknesjö.

Nytt spelsystem

Björknesjö fick ta över ett Brommapojkarna i fritt fall efter bara två poäng på tio matcher. Kompakt, disciplinerat försvar, och snabba kontringar med två man på topp, var Björknesjös drag.

- Det är inte mycket man kan ändra spelmässigt på fyra matcher. Det gäller att göra det jätteenkelt och tydligt. En sak vi gjorde var att ha två forwards för att få lite tryck på deras mittbackar.

Och gamle skyttekungen Olof Guterstam tackade för att han fick gå upp i topp igen med att nicka in kvitteringen till 1—1 i 14:e minuten. Ett snabbt svar på Stefan Selakovics ledningsmål. Det kom efter en tavla av BP-målvakten Kristoffer Nordfeldt. Nordfeldt revanscherade sig i andra halvlek, bland annat med en spektakulär dubbelräddning och då han lyckades parera Tobias Hyséns skott från nära håll. Men Ataskadehs friläge kunde han inte avvärja.

Chans på Europaspel

Göteborg har fått korn på fjärdeplatsen, med medalj och Europaspel som belöning.

- Vi kan vara glada att vi vinner i dag. Prestationen är jag inte nöjd med, sade Jonas Olsson.

Brommapojkarna måste vinna minst en av sina tre återstående matcher — Örebro borta, Malmö hemma och Häcken borta — för att ha möjlighet att hänga kvar. Degraderingen är hotande nära.

- Nio poäng att spela om, men det är klart att det tuffare nu, sade Björknesjö.

- Killarna gjorde en riktig kämpainsats i dag. Men vi skapar för lite chanser.