TV: Paulinho gjorde sitt 20:e mål för säsongen när Häcken besegrade Sirius

Paulinho leder fortsatt den allsvenska skytteligan.
I 2-1-segern mot Sirius gjorde han sitt 20:e mål i allsvenskan den här säsongen.
- Det var ett fantastiskt mål då det var en svår situation, säger han till C More efter matchen

Paulinho har visat storform i princip hela året och stått för fullträffar i var och varannan match. När bottenlaget Sirius stod för motståndet gjorde han mål igen - och den här gången blev det matchavgörande.

Det var också Häcken som inledde matchen starkast och efter 20 minuter tog laget ledningen genom Daleho Irandust efter assist från Paulinho.

Sirius lät sig dock inte nedslås av det. Efter målet spelade bortalaget på Bravida Arena upp sig och till slut fick man utdelning. 20 minuter efter att Häcken tagit ledningen kvitterade Uppsalalaget då Sam Lundholm läckert skruvade in 1-1.

Men efter paus presenterade sig Paulinho på allvar i matchen. Häcken övertog kommandot i matchen och efter ett misslyckat Sirius-anfall kontrade man. Fyra spelare sprang med i omställningen och till slut fick Paulinho bollen en bit utanför straffområdet. På äkta målkungsmanér nöp han till på ett tillslag och gjorde det matchavgörande 2-1-målet.

- Det var ett fantastiskt mål då det var en svår situation. Jag hade bara en touch, säger han till C More efter matchen.

Matchen beskriver Paulinho som svårspelad.

- Det var en svår match. Sirius spelade riktigt bra i dag och det var en tuff match för oss. Det var tre bra poäng.

Fullträffen var hans 20:e mål i allsvenskan den här säsongen och därmed toppar han alltjämt skytteligan. Dock utökade han inte sin ledning i skytteligan eftersom Linus Hallenius, som inför Sundsvalls match mot Hammarby gjort 16 mål, stod för två fullträffar mot Bajen.

Häckens seger betyder att laget alltjämt ligger på en fjärde plats då man spelat ihop 53 poäng på 28 omgångar. Trots förlusten fortsätter Sirius att placera sig på en 12:e plats.

Lagens startelvor:

Häcken: Abrahamsson - Ekpolo, Toivio, Lindgren, Andersson - Friberg, Irandust, Faltsetas - Celik, Lundberg, Paulinho

Sirius:  Jonsson - Björkström, Jarl, Pehrsson, Arvidsson - Gustafsson, Busch Thor - Lundholm, Lindberg, Saeid - Haglund