TV: Pekalski fick drömträff - när Häcken tog poäng mot MFF

Högt tempo.
Bra spel.
Det blev god underhållning när Häcken och Malmö spelade 1-1.

Båda lagen satte högsta fart direkt från start och satsade framåt. Det skapades dock inte många målchanser. Malmö hade något större innehav i inledningen och de skapade också den första riktigt farliga chansen när Jimmy Durmaz bröt in i straffområdet på vänster sida och sköt i bortre stolpen.

-Jag tycker vi startade matchen bra och såg mycket pigga ut. Vi hade ett bra passningsspel, men tappade bollen lite väl ofta, sade Malmös tränare Roland Nilsson.

Första målet gjorde dock Häcken när Mathias Ranégie löpte sig fri på en djupledsboll och rullade in bollen vid bortre stolproten. Då visade matchklockan på 35 minuter.

-Vi behövde verkligen det målet eftersom jag tycker att vi gick ner oss lite efter en bra inledning, sade Häckens tränare Peter Gerhardsson.

Efter målet fick Häcken ett bättre grepp om spelet och kom fram bra på kanterna och skapade en del chanser, men något mål blev det inte.

-Det kändes tunt när vi plötsligt kom i underläge, men killarna samlade snabbt ihop sig, sade Roland Nilsson.

I stället var det Malmö som kvitterade i 42:a minuten. På en hörna från höger dundrade Ivo Pekalski in 1-1 på volley från straffområdeslinjen. Pekalski tvingades att utgå skadad i den andra halvleken. Den viktige mittfältaren grinade illa, men strax efter slutsignalen var det oklart hur illa skadan var.

Även i den andra halvleken blev det bra spel från båda lagens sida, men några mål blev det inte även om det skapades en del bra chanser.

Den allra bästa chansen hade Häckens inhoppare Majeed Waris när han i 82:a minuten drog på ett kanonskott, men Malmös målvakt Dusan Melichárek gjorde en jätteräddning.

-Ganska snart i den andra halvleken tappade vi lite av vårt kantspel och kom in i mitten där vi tappade boll alltför ofta, sade Roland Nilsson.

-Det blev bättre mot slutet då vi kom ut på kanterna igen och kunde spela mer på inlägg.

-Synd att vi inte fick med oss poäng. Men, vi vistte att vio skulle få det tufft eftersom Häcken är ett mycket bra lag.

Även Peter Gerhardsson gav sina motståndare beröm.

-Malmö är det bästa laget vi mött när det gäller passningsspel och är svåra att möta. Mot ett sådant lag måste man kämpa väldigt hårt och det gjorde vi kanske inte i alla lägen.

-Men, det syntes att det var två lag som ville vinna som var ute på plan.

Häcken: Källqvist; Joza, Wahlström, Östberg, Frölund; Chatto, Chibuike, Karlsson; Henrikssson, Ranegie, Makondele

Malmö: Melicharek: Vinzents, Halsti, Andersson, Ricardo Ferreira da Silva; Molins, Pekalski, Aubynn, Durmaz; Larsson, Mehmeti

Publicerad 2011-05-21 kl 00:18