TV: Rajalakso tvåmålsskytt och matchvinnare - på födelsedagen

Födelsedagsbarn, tvåmålsskytt och matchhjälte.
Sebastian Rajalakso hade en lyckad fredagskväll när Djurgården slog Kalmar med 2-1.

Djurgårdens vänstermittfältare Sebastian Rajalakso var direkt på hugget på sin 23:e födelsedag. Redan i femte minuten spelade han fram Nicolaj Agger till första heta målchansen på Stockholms stadion.

Det gick ännu bättre när Rajalakso tog på sig rollen som avslutare.
I 26:e minuten stormade Mattias Jonson, som ersatte avstängde derbyhjälten Kennedy Igboananike i startelvan, fram på högerkanten och slog ett hårt inlägg som Rajalakso språngskallade in bakom Petter Wastå.

Djurgården ledde rättvist i halvtid, men matchen såg ut att rinna laget ur händerna under några olyckliga minuter efter paus.

Först rullade Kalmars Johan Bertilsson behärskat in 1-1 i 54:e minuten, och bara två minuter senare visades Nicolaj Agger ut efter att ha filmat till sig sitt andra gula kort.

Men det stoppade inte hemmalaget och Rajalakso. I 62:a minuten forcerade han in ett nytt ledningsmål - på retur efter ett tungt skott från högerbacken Peter Nymann.
Djurgården tog nu tredje raka allsvenska segern, klättrade till elfte plats och är på allt fastare mark i bottenstriden. Skadedrabbade och bortasvaga Kalmar är kvar i tabellens ingenmansland, och får sikta in sig på att vinna svenska cupen om man ska få spela i Europa nästa år.

Djurgården: Pa Dembo Touray, Peter Nymann Mikkelsen, Joona Toivio, Kebba Ceesay, Petter Gustafsson, Christer Youssef, Daniel Sjölund, Kasper Hämäläinen, Sebastian Rajalakso, Mattias Jonson, Nikolaj Agger

Kalmar: Petter Wastå, Emin Nouri, Tobias Carlsson, Markus Thorbjörnsson, Stefan Larsson, Kristoffer Lagercrantz, Tobias Eriksson, Erik Israelsson, Johan Bertilsson, Ricardo Santos, Abiola Dauda

Publicerad 2011-09-23 kl 22:01