TV: Rajalaksos drömmål: Snyggaste målet hittills

Han hade väntat i drygt ett år.
I derbyt mot Brommapojkarna spräckte Sebastian Rajalakso äntligen sin måltorka och fixade segern, 1-0, i 86:e minuten.
-Oerhört skönt, sade Djurgårdens mittfältare.

Ni kan säkert historien om Sebastian Rajalakso: Hur han okänd kom till Djurgården 2008, gjorde mål i sina fem första matcher och blev allsvenskans hetaste spelare.
Sedan försvann den 21-årige mittfältaren in i ett mörker av skador, formsvackor och grubbel.

I derbyt på Grimsta var Rajalakso tillbaka i huvudrollen.
Med bara fyra minuter kvar passade Johan Oremo i sidled och Rajalakso drog till direkt strax utanför straffområdet. Bollen satt i bortre krysset, otagbart för Kristoffer Nordfeldt i BP-målet.
-En bra träff. Jag tänkte inte så mycket, kanske var det därför den gick in. Jag vet att jag har ett ganska bra skott, sade Sebastian Rajalakso.

Ditt snyggaste mål i allsvenskan hittills?
-Ja, det måste jag säga.
Målet var hans första i allsvenskan på drygt ett år. Det kunde blivit ett till om långskottet i mitten av första halvlek hade gått några centimeter längre ned och inte träffat ribban.

-Det första skottet trodde jag absolut skulle gå in. När det andra satt blev jag mest paff. Men det var väldigt bra för självförtroendet, sade Rajalakso som har kämpat sig tillbaka efter en lång skadeperiod.
Segern var knapp, men rättvis - särskilt som det såg ut i första halvlek Då dominerade Djurgården stort och förutom Rajalaksos jättechans slog även Sharbel Touma en frispark i stolpen.

Trepoängaren lyfte Dif till tionde plats i tabellen, en poäng före AIK, Brommapojkarna och Häcken, i den jämna bottenstriden.
BP-tränaren Kim Bergstrand satt bredvid på presskonferensen och suckade. Bergstrand var kritisk mot lagets anfallsspel, men framför allt mot domaren Daniel Stålhammar som inte blåste straff när Babis Stefanidis blev upphakad av Joona Toivio i början av andra halvlek.

-Jag sitter 50 meter därifrån, men det är klart att det är straff. Om vi hade haft lite mer publikstöd hade domarna säkert blåst oftare. Vi har inte fått en straff på de 38 senaste matcherna. Det är frustrerande, sade Bergstrand.