TV: Rama fixade fjärde raka Örebrosegern

Örebro tog sin fjärde raka seger efter 2-0 borta mot Djurgården.
- Vårt mål är att komma topp tre, säger ÖSK:s mittfältare Nordin Gerzic.

Örebro är ett av allsvenskans formstarkaste lag. Efter 2-0 mot Djurgården har de fyra raka segrar med målskillnaden 9-0. Och nu är laget sexa i serien, tre poäng efter trean Gais.

- Vi vill ikapp AIK och Gais som är före oss, Helsingborg och Elfsborg är nog för långt före, säger Nordin Gerzic.

Det var dock Djurgården som inledde matchen bäst och pressade tillbaka Örebro. Men hemmalaget var riktigt ineffektivt och i stället var det ÖSK som efter 24 minuter tog ledningen på sin första målchans. Valdet Rama tog sig förbi en passiv Petter Gustafsson och drog iväg ett skott som Pa Dembo Touray släppte retur på. Paulo De Oliveira höll sig framme och bredsidade in sitt tredje mål för säsongen.

Rama satte 2-0

En riktig kalldusch för Djurgården - och det dröjde bara fem minuter innan det var dags för nästa smäll.

Valdet Rama fick bollen på Dif:s planhalva, avancerade fram till straffområdet och klippte in 2-0.

- Jag såg utrymmet och testade med ett skott. Det var viktigt för mig och för laget att bollen gick in i mål, säger Valdet Rama.

Djurgårdens aggressivitet var som bortblåst efter det andra baklängesmålet. Och efter matchen var hemmalagets tränare Magnus Pehrsson riktigt missnöjd.

- Jag är besviken med spelet efter 2-0-målet. Det handlar om ineffektivitet i början av matchen, vi borde göra två eller tre mål på alla de chanser som vi skapar. Vi tog ett snack i halvtid och jag tycker ändå att vi gör ett bra försök i den andra halvleken, säger han.

Men trots att Djurgården jagade en reducering så var det ändå ÖSK som var närmast ett mål. Efter 75 minuter frispelades Alejandro Bedoya, men avslutet gick över.

- Jag vet inte vad jag sysslade med. Det borde ha varit mål, säger Bedoya som är klar för Glasgow Rangers.

Osäkert om flytt

Frågan är bara om han flyttar under eller efter säsongen.

- Jag fick ett mejl av min agent efter matchen där det står att de har lagt ett sista bud om att få över mig direkt. Jag tror att Örebro ska svara senast i morgon, säger han.

Efter matchen var det riktigt deppiga miner bland Djurgårdens spelare. Inte konstigt med tanke på att de är fast i bottenträsket, på samma poäng som IFK Norrköping som ligger på kvalplats.

Andréas Sundberg/TT

Publicerad 2011-08-14 kl 23:06

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.