TV: Rodic och Rosenberg gav Malmö tre nya poäng

Tre tunga poäng i den allsvenska guldstriden och nu hotar Malmö FF topptrion Göteborg, Elfsborg och Norrköping på allvar.

Gefle hemma i allsvenskan blev ändå en svår nöt för skåningarna.

Tre poäng och häng på topplagen för Malmö FF efter 2—0 hemma mot Gefle. Segern var ett viktigt avstamp inför nästa veckas Champions League-kval mot skotska Celtic.

Det var en match med två ansikten. Ett i första halvlek där Malmö dominerade spelet och kombinerade sig fram till flera farliga lägen. Ett annat i den andra, då MFF såg ut att tappa fokus och Gefle mycket väl hade kunnat kvittera.

Tankarna på onsdag

Åge Hareide, tränare i Malmö, skrev under på den beskrivningen.

- Vi har bra kontroll i första och bränner också några riktigt heta möjligheter. I andra blir vi nästan lite nervösa och några hade kramptendenser. Men det viktigaste var tre poäng, sade han.

Kanske var det tanken på större uppgifter som störde MFF? Ja, menade lagkaptenen Markus Rosenberg.

- Det var egentligen en typisk match inför en så pass viktig match. Vi får 1—0 tidigt och känner att vi har bra kontroll. Sedan blir det att man börjar tänka efter i löpningarna och kanske håller igen lite, sade han.

Det var Rosenberg som i den 92:a minuten prickade in 2—0-målet som säkrade Malmösegern. 1—0 kom redan efter en halvtimme när nyförvärvet Vladimir Rodic tryckte in bollen vid den bortre stolpen efter passning från Nikola Djurdjic. Det var serbens andra mål i år.

Nya toppmatcher

Gefle årgång 2015 har visat sig vara den bästa på många år. Inför förra omgången hade laget inte plockat lika många poäng sedan 2005.

Den senaste veckan har det gått tyngre. Först en sen förlust hemma mot Elfsborg och nu förlust mot ett nytt topplag. Tränaren Roger Sandberg var ändå inte allt för nedstämd.

- Vi ska inte skämmas för vår insats. I den andra halvleken tycker jag att vi gör det bra och är vassare med bollen. Jag kan bara konstatera att vi inte är tillräckligt vassa framför målet, sade han.

För Gefle väntar härnäst tuffa matcher mot AIK, Göteborg och Djurgården.

Malmö reser nästa vecka till Glasgow och förutom en seger i bagaget kan Åge Hareide glädja sig åt ett friskt manskap. Dessutom sätter Malmö press på de andra topplagen i en allsvensk slutstrid som ser ut att bli den jämnaste på flera år.

Publicerad 2015-08-15 kl 19:26