TV: Rydström målskytt när Kalmar äntligen vann: "Liket lever, obduktionen inställd"

Efter åtta raka matcher utan seger tog Kalmar på onsdagskvällen sin första trepoängare i årets allsvenska när de besegrade Örebro med 4-1.
Stor matchvinnare blev Ricardo Santos med sina två mål i andra halvlek.
-Det viktigaste var att vinna matchen, vem som gör målen är inte så viktigt, sade en ödmjuk Santos.

Kalmar var ett av de tippade topplagen inför seriestarten, men 2008 års svenska mästare har inlett allt annat än övertygande. På de åtta första
omgångarna har det blivit fem oavgjorda och tre förluster.
-Det har varit riktigt tungt, vi var verkligen i behov av en seger, sade Kalmars vänsterback Stefan Larsson.

Men på onsdagen lossnade det för Kalmar när Örebro besökte Fredriksskans.
Första halvlek började dock mycket trevande, inget av lagen tog tag i taktpinnen och tempot var mycket lågt.

Matchen kom inte igång förrän Daniel Mendes gav Kalmar ledningen med 1-0 efter en halvtimmes spel.
-Riktigt skönt att få göra mål, jag hoppas att det var det första målet av många, sade Daniel Mendes.

Målet gav Kalmar extra energi och de pressade på rejält under slutet av halvleken. Därför kändes Markus Astvalds kvittering i 44:e minuten ganska ologisk.
-Det var kanske inte helt rättvist, erkände Örebros tränare Sixten Boström.

I andra halvlek så var Kalmar det spelförande laget och skapade flera vassa målchanser. Till slut fick de också utdelning. Två gånger om kom Ricardo Santos loss i djupled och lyckades överlista John Alvbåge i Örebromålet.
-Det var riktigt skönt. Idag fungerade allt för oss. Jag hoppas att vi kan fortsätta på den inslagna vägen nu, sade Santos.

Kalmar lyckades också göra ett fjärde mål på tveksamt dömd straff som lagkaptenen Henrik Rydström säkert slog i mål.

I och med segern så tar sig Kalmar, i alla fall tillfälligt, upp på säker mark i tabellen.
-Liket lever och obduktionen är inställd. Vi kommer alltid tillbaka, sade Kalmars tränare Nanne Bergstrand.

För Örebro innebär förlusten att de tappar på lagen i toppen.
-Kalmar är mycket mer aggressivt än oss i dag, de vinner rättvist. Nu gäller det för oss att bara fokusera på nästa match, sade Sixten Boström.