TV: Se målen när Djurgården vann i Henkes avsked

Helsingborg-Djurgården 0-2
0-1 36' Yosif Auyba 0-2 69' Ikpe Ekong

Djurgården har vaknat till i säsongens elfte timme.
2-0 mot Helsingborg borta innebär att Djurgården gick upp på kvalplats inför sista omgången.
Laget är två poäng före Örgryte.
-Nu har vi det i egna händer men det gäller att gå ut och göra jobbet, säger Djurgårdens Mattias Jonson.

Djurgården har Kalmar hemma i sista matchen medan Örgryte möter Gefle borta.
Djurgården kom till Helsingborg och förstörde Henrik Larssons avskedsföreställning.

Stockholmarna kom styrkta av 2-1-segern senast mot Örgryte men utan avstängda Hrvoje Milic och Patrik Haginge.
Med rutinerade Mattias Jonson som pådrivare satsade Djurgården offensivt.

-Vi hade en matchplan när vi kom och den följde vi. Att möta Helsingborg är inte lätt - det är bra och passningsskickligt lag, säger Jonson.

Hur mycket betydde segern mot Örgryte?

-Väldigt mycket. Det gav oss den lilla boosten och trygghet.
Djurgården fick hjälp av att Helsingborg tidigt tvingades göra två byten i sin backlinje. Redan i 10:e minuten skadades mittbacken Joel Ekstrand och tvingades gå ut tre minuter senare. Tolv minuter senare fick Helsingborg byta ut vänsterbacken Adama Tamboura.
Första halvleks 37:e minut blev väldigt avgörande.
Då blev först hemmalagets Erik Sundin blev fälld utanför offensivt straffområde utan åtgärd.

Djurgården kontrade direkt och Yosif Ayuba sköt ett distansskott som styrde på en helsingborgare och ställde målvakten Daniel Andersson - 1-0 till Djurgården.

-Jag såg inte situationen. Det är väl Erik Sundin som ramlar, säger Mattias Jonson.
Matchen avgjordes definitivt i 69:e minuten när Prince Ikpe Ekong drog till med vänstern i Daniel Anderssons vänstra kryss.
Efter 2-0-målet kunde Djurgården spela av matchen.
Helsingborg aldrig riktigt hota Djurgården. Henrik Larsson hade ett par vassa lägen men Djurgårdsmålvakten Pa Dembo Touray var säker och höll nollan.
Publicerad 2009-10-28 kl 20:51