TV: Se nye Dif-danskens succé - hjälte i debuten

Djurgården såg ut att gå mot en ny tung förlust. Men nyförvärvet Peter Nymann ville annorlunda. Med ett mål och en framspelning räddade han en poäng.

- Jag skulle inte ha rekryterat en 28-åring från Danmark om jag inte förväntade mig mycket av honom, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson.

Hemmalaget fick en tung start på Stockholms Stadion. Gais Markus Gustafsson hittade målet redan i den andra spelminuten, efter att Mervan Celik dundrat fram med bollen på vänsterkanten, stillastående dribblat av Djurgårdsförsvararen Emil Bergström och skickat in ett lågt inlägg snett bakåt i banan där Gustafsson kom perfekt i ytan.

Och än dystrare blev det för Djurgården när Mattias Jonson, som var tillbaka i truppen efter ett skadeuppehåll, skadade sig på nytt och tvingades gå av redan i den 39:e matchminuten med känningar i baksidan av vänster lår.

Men det ljusnade något när det stod klart att han ersatts av ett stycke dansk dynamit.

Nymann, som kom till Djurgården från Esbjerg för en månad sedan, tog plats ute på högerkanten och hann bara spela i allsvenskan drygt 20 minuter innan han gjorde mål. 28-åringen höll sig framme på en hörna i den 64:matchminuten och tryckte in en retur från Gaismålvakten Dime Jankulovski.

- Väldigt bra. Honom kommer vi att få mycket nytta av. Jag har värvat honom med synen att han ska vara en av våra fem-sex bästa spelare, säger Magnus Pehrsson, som främst ser Nymann som högermittfältare, men även kan tänka sig att använda honom som högerback.

- Då får vi en Dani Alves-typ, och det kan ju vara spännande.

Gais satte 2—1 genom Eric Bassombeng i den 64:e minuten, men på övertid visade Peter Nymann framfötterna igen medan regnet och åskan vräkte ner.

Djurgården tryckte på för en kvittering, och i den 92:a minuten slog den landslagsmeriterade dansken ett inlägg som hittade Petter Gustafssons panna och betydde 2—2 och en viktig poäng i bottenstriden för Djurgården.

Gais tränare Alexander Axén var så klart missnöjd med det sent insläppta målet.

- Det kändes som om vi hade flera bra chanser att döda den här matchen, men 2—2 borta mot Djurgården är jag ändå nöjd med, säger Axén.

Djurgården: Touray - Bergström, Toivo, Lyyski, Gustafsson - Hellquist, Hämäläinen, Sjölund, Rajalakso - Jonson, Youseff

Gais: Jankulovski, Tamandi, Ntomba Ekunde, Lundgren, Gustafsson - Bassombeng, Gustafsson, Ayarna, Celik - Pereira Sipiao, Alvaro Santos

Publicerad 2011-08-07 kl 23:03