TV: Se Örebro sänka Gefle - tredje raka segern

På resande fot. Då trivs Örebro. 3—1 borta mot Gefle var tredje raka segern - och nu avancerar laget i tabellen.

0-1 Wowoah 37'
0-2 Porokara 45'
1-2 Gerndt 67' (str)
1-3 Wirtanen 90'

Hemma på Behrn Arena har det gått tungt för annars hemmastarka Örebro. Tur är väl då att poängen i stället ramlar in i bortamatcherna.

Segern på måndagskvällen grundlades i första halvlek.

2—0-ledningen i paus var också välförtjänt, gästerna visade prov på en större anfallsvilja medan hemmalagets attacker var lätträknade.

Geflemålvakten Mattias Hugosson gjorde en svettig enhandsparad på Roni Porokaras närskott i matchinledningen, men var inte lika lyckosam när Örebro tog ledningen efter 37 minuter.

Samuel Wowoah slog en frispark långt utifrån höger, lyftningen in i straffområdet sökte ett Örebrohuvud, men studsade förbi allt och alla hela vägen in i mål.

Och vad värre var för Gefle — i halvlekens sista minut satte Örebro 2—0. Alejandro Bedoya sprang sig loss på högerkanten, spelade snett inåt där en omarkerad Porokara mötte direkt med högerfoten, tätt invid Hugossons högra stolpe.

För Gefle kunde det bara bli bättre i den andra halvleken. Laget försökte också forcera framåt, skapade visst tryck men inga heta chanser.

Inte förrän laget fick en tveksamt dömd straff med fem minuter kvar och Alexander Gerndt slog in sitt sjätte mål för säsongen.

Det gav hemmalaget ny energi — men i stället för en kvittering kontrade Örebro på tilläggstid och Tommy Wirtanen kunde fastställa slutresultatet till 3—1.